Florian Just, Jan Paul Grijpink, Julie Moulin en Stephan Heber

Éternelle Dualité: Songs of Love and War (met optioneel high tea)

Voor dit concert gaan fluitiste Julie Moulin (Concertgebouworkest) en cellist Stephan Heber samen met bariton Florian Just en zijn vaste pianist Jan Paul Grijpink (De Nationale Opera) op pad in een sprankelend Franstalig programma met liederen over liefde en oorlog. Deze twee tegenpolen die zo onverenigbaar lijken maar in wezen vaak vanwege dezelfde redenen kunnen bestaan: onze behoefte aan zielsverwantschap. 

In alle mogelijke vocaal-instrumentale combinaties word je meegenomen naar het Frankrijk van de Middeleeuwen, de Romantiek en de 20ste eeuw. Laat je verleiden door Caplet’s onzichtbare fluit, hoor Karel de Grote dromen voor de grote slacht in Dallapiccola’s Rencesvals, laat je onderdompelen in Duparc’s ongrijpbare melancholie, Ravel’s exotische extravagance, Massenet’s aangrijpende hartstocht en Wagners francofiel Patriotisme.

De ongebruikelijke bezetting van stem, piano, cello en fluit kom je zelden tegen in andere composities en in het Franse 'Fin de siècle'  zou je snel kunnen verdwalen in de zoet slaapverwekkende modus van de etherische herdersfluit muziek. Componist/arrangeur Wijnand van Klaveren schreef daarom voor dit ensemble een zevental nieuwe arrangementen die garant staan voor een waaier van sferen.

Bekijk hier video's van een live-optreden van het ensemble bij NPO Klassiek. 

Recensie quotes over de gelijknamige cd:
Radio Klassiek (Lex Bohlmeijer): "Extreem spannende liederen, bijzonder mooi uitgevoerd...het is de kleurenpracht die zo geweldig is op deze CD."
NRC (Mischa Spel): Een elegante bariton in een waaier van sferen
“Mooi! In alles valt deze CD op door de zorg en liefde van de makers. Zinvol en actueel is de
thematische selectie, hebbenswaardig het kloeke boekje. …Just heeft een elegante bariton, geknipt voor dit repertoire.” 
Dagblad van het Noorden (Rudolf Nammensma): „…hier liegt een gedenkwaardige schijf… In de eerste plaats door de prachtige introverte zang van Just, die de sfeer van elk nummer uitmuntend treft. En door de even sfeervolle begeleiding.“ 

High tea
Voorafgaand aan het concert (om 13.00 uur) kan je genieten van een heerlijke high tea (duur circa 1,5 tot 2 uur). Kosten: € 27,50 p.p., inclusief thee. 

Zoete etagère met o.a.:
- Scones / clotted cream/ lemon curd / jam
- Engelse cheesecake
- Chocolade variatie
- Mini patisserie (klein gebak en koek)
- Spiesje met vers fruit

Hartige etagère met o.a.:
- Kleine wraps met biologisch gegrilde groenten / gerookte kip en mango
- Minibroodje belegd met vis
- Combinatie van vingersandwiches met kaas of vleeswaren
- Miniquiche
- Vegetarisch soepje van het seizoen


Kaartverkoop (incl. consumptie)
Normaal: € 20,50
Parkvilla Vriend: € 18,50
Normaal + high tea: € 48,00
Parkvilla Vriend + high tea: € 46,00