Auditieoproep 5 mei productie 2025 Productiehuis Alphen

Bevrijd, en nu?
Op 5 mei 2025 is het 80 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Een mooie gelegenheid om daar als Productiehuis Alphen met een voorstelling bij stil te staan. Na de bevrijding waren niet meteen alle problemen uit de oorlog opgelost. En wat betekent het nú om in vrijheid te leven?

Voor deze voorstelling hebben we mensen gesproken die zelf de bevrijding nog hebben meegemaakt en hebben we contact gehad met verschillende historische verenigingen om informatie over deze periode te verzamelen. Met al deze informatie willen we een schitterend stuk neerzetten in het teken van die bevrijding, maar ook over de periode daarna.

Omdat een 80-jarig jubileum wel wat groots verdient, wordt deze voorstelling dat ook. Voor deze productie gaan we samenwerken met Cultuurcentrum Parkvilla en De Nieuwe Muziekschool Alphen. Daardoor wordt de voorstelling een combinatie van spel, dans en live muziek, maar ook andere ideeën zijn van harte welkom. Bij de aanmelding voor de audities kun je aangeven wat je zou willen doen. Je kunt je voor één van de disciplines aanmelden, maar ook voor meerdere als je dat leuk vindt. De eerste weken gaan we met elkaar improviseren en het materiaal onderzoeken, om vervolgens toe te werken naar een vast script. Je hebt dus heel veel eigen inbreng in hoe de voorstelling er uiteindelijk uit komt te zien en wat jouw rol daarin gaat zijn. Dit geeft de mogelijkheid om meerdere van jouw talenten in de voorstelling in te zetten.

Praktische informatie
De auditie voor deze productie is op dinsdagavond 10 september van 19:30 tot uiterlijk 22:30 uur in de theaterzaal van Parkvilla. De repetities starten meteen de week daarna. Vervolgens repeteren we iedere dinsdag van 19:30 uur tot 22:30 uur bij Parkvilla. We repeteren vaak in een van de lokalen, maar mogen gebruikmaken van de theaterzaal als die vrij is. In de vakanties (herfst-, kerst- en voorjaarsvakantie) repeteren we niet.

De weken tot aan de herfstvakantie zullen in het teken staan van elkaar leren kennen, onderzoeken en improviseren. Op die manier hebben we de periode van de herfstvakantie tot aan de kerstvakantie om te kijken hoe we al het materiaal wat we hebben tot een voorstelling kunnen vormen. Ook daarin zullen we veel met elkaar onderzoeken wat mooi bij elkaar past en hoe het spel, dans en muziek elkaar kunnen versterken en op elkaar kunnen aansluiten.

In de Kerstvakantie wil ik van al het materiaal in een script maken, zodat we de periode na de Kerstvakantie tot aan de speelperiode hebben om te repeteren en er echt een voorstelling van te maken. In die periode wordt er ook gekeken naar wat er aan kostuums, kap/grime, decor en techniek nodig is om de voorstelling het beste tot zijn recht te laten komen.

Naast de vaste repetities op dinsdagavond hebben we nog een aantal werkweekenden. In deze weekenden repeteren we op zowel zaterdag als zondag van 10:00 uur tot 17:00 uur. Zulke weekenden zijn heel fijn om echt met elkaar de diepte in te kunnen. Voor deze productie zijn de volgende drie werkweekenden gepland:

12 en 13 oktober 2024
7 en 8 december 2024
15 en 16 maart 2025

Hieronder een overzicht van alle belangrijke data rondom de uitvoeringen:
Dinsdag 22 april van 19:30 tot 22:30 uur – Extra repetitie in de meivakantie
Donderdag 24 april van 19:30 tot 22:30 uur – Technische doorloop (in kostuum)
Zondag 27 april van 10:00 tot 17:00 uur – Laatste doorloop (Koningsdag is in 2025 op 26 april)
Dinsdagavond 29 april – Generale repetitie
Vrijdagavond 2 mei – Try-out
Zaterdagavond 3 mei – Première
Zondagavond 4 mei – Voorstelling in het kader van theater na de Dam
Maandagavond 5 mei – Voorstelling op Bevrijdingsdag (in 2025 een Nationale feestdag)
Donderdagavond 8 mei – Voorstelling
Vrijdagavond 9 mei – Voorstelling
Zaterdag 10 mei – Voorstelling
Zondag 11 mei vanaf 10:00 uur – Opruimdag

Rondom de voorstellingen wordt er in overleg met ieders beschikbaarheid een rooster gemaakt wanneer je aanwezig moet zijn voor de kap en de grime. Het kan zijn dat de eerste spelers al rond 4 of 5 uur ’s middags aanwezig moeten zijn. Spelers die eerder aanwezig kunnen zijn worden daarom ook eerder ingepland in het kap en grime rooster. Dit geldt ook al voor de generale repetitie en de try-out.

Kijk goed naar alle data. Wanneer je een keer een dinsdagavond of een werkweekend niet (volledig) aanwezig kunt zijn, geef dit dan al aan bij je aanmelding. Dan kunnen we kijken of dit problemen oplevert met de repetities. Wanneer je een van de dagen rond de voorstellingen niet kunt, kun je helaas niet meedoen aan deze productie.

Wanneer je na de auditie met deze productie mag meedoen, vragen we een spelersbijdrage van €250,-.

Wil je als speler, danser, muzikant of op welke manier dan ook meedoen aan deze voorstelling? Schrijf je dan in via dit aanmeldformulier: https://www.productiehuisalphen.nl/audities-meivoorstelling

Tot bij de audities!

Jeroen de Meij
Regisseur 5 mei productie 2025