PICL

Arthousefilms kun je vanaf nu ook thuis kijken. Parkvilla biedt een selectie van de nieuwste films online  aan. Ze zijn tegen betaling te zien via Picl. Er staan typische filmhuisfilms op die wij ook in ons filmhuis vertonen. Met een paar muisklikken heb je de film op je computer, tablet of TV. De prijs is vergelijkbaar met een bioscoopkaartje: 8,50 euro.

On demand
Bekijk je films op ieder door jou gewenst moment. Wanneer je de film koopt via Picl ontvang je een linkje die 48 uur beschikbaar is. Alle beschikbare films vind je op de website van Picl, op de Parkvilla Picl pagina.  

Film streamen op je televisie
Kijk Picl-films makkelijk op je tv met de nieuwe streamingapp. Heb je een televisie met Chromecast, Apple TV of AirPlay? Vanaf nu stream je Picl-films nog makkelijker naar je televisie. De app is beschikbaar in App Store (Apple) of Google Play Store. Nadat je een film hebt uitgezocht en betaald op de website van Picl, wordt deze in je app zichtbaar en kun je de film naar je televisie streamen. Hoe het precies in zijn werk gaat lees je hier: https://picl.nl/help
Het is niet mogelijk om aankopen te doen in de app, dat gaat altijd via de website van Picl.

► Download de app hier voor iPhone of iPad
► Download de app hier voor Android telefoon of tablet:

Er is ook een stappenplan beschikbaar waarin de gebruiker aan de hand wordt meegenomen hoe je een film op de televisie afspeelt.

Over PICL
Soms lukt het je simpelweg niet om naar het theater te gaan voordat een film van het witte doek verdwijnt. Gelukkig hebben we daar nu een oplossing voor bedacht. Jouw favoriete filmtheaters bieden vanaf nu óók films aan op Picl – van coming of age en komedies tot roadmovies en drama’s. Je bekijkt zelfs exclusief de allernieuwste films die op dit moment vertoond worden op het grote scherm. Nooit meer wachten, nooit meer missen.

Picl is samenwerking tussen 38 Nederlandse filmhuizen en de Stichting Nederlandse Filmpromotie, opgericht door Anke van Diejen en Noortje van de Sande. Mensen die er alles aan doen om hun enthousiasme voor film over te brengen op anderen. Om zo de zichtbaarheid van en het publiek voor de (Nederlandse) documentaire en artistieke film te vergroten.

Zo bereiken films een groter deel van hun potentiële publiek en kunnen filmhuizen een extra service bieden aan hun bezoekers. Zij hoeven zo nooit meer een film te missen. Ook helpt Picl met het bereiken van een jonger publiek. Al was het maar omdat we een legaal online alternatief bieden voor het illegaal downloaden van film.