Parkvilla nu

Kom en laat je verrassen!

Parkvilla is een levendige, culturele ontmoetingsplek in een prachtig, karakteristiek, monumentaal pand. Parkvilla laat kunst en cultuur beleven en is de aanbieder van filmhuisfilms, theatervoorstellingen, creatieve cursussen en kunsteducatie. Parkvilla richt zich op álle inwoners van jong tot oud van Alphen aan den Rijn, Benthuizen, Boskoop, Hazerswoude, Koudekerk, Aarlanderveen en Zwammerdam, Ter Aar, Nieuwkoop, Langeraar, Woubrugge.

De pijlers van Parkvilla:

  • Filmhuis: in onze mooie bioscoop bieden wij wekelijks wisselende kwaliteitsfilms. Ook de theaterzaal kan worden omgetoverd in een grote filmzaal.
  • Theater: een bijzonder aanbod van muziek, cabaret, toneel, colleges en familievoorstellingen.
  • Creatieve cursussen. Meer dan 80 creatieve cursussen voor alle leeftijden onder leiding van ervaren, enthousiaste en deskundige vakdocenten.
  • Cultuureducatie: regulier én bijzonder cursusaanbod in de kunstdisciplines beeldend, dans en theater. Daarnaast organiseren wij Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) in het primair en voortgezet onderwijs. De cultuurcoaches laten inwoners kennismaken met alle vormen van cultuur. Dit doen zij door met inwoners kunst en cultuur te beleven en te maken. Dit gebeurt op scholen, maar ook in buurtcentra in de wijken.
  • Verhuur voor events: Parkvilla heeft vele ruimtes en unieke mogelijkheden voor bedrijven en particulieren voor feesten, bruiloften, recepties, bedrijfspresentaties, relatiedagen, lezingen, workshops, culturele activiteiten of besloten theater- en filmvoorstellingen.

Daarnaast organiseert Parkvilla:

  • Parkkunst -het grootste cultuurfestival van Alphen ad Rijn- wordt georganiseerd door Parkvilla op Koningsdag. Jaarlijks bezoeken rond de 25.000 mensen dit festival met een kunstmarkt, muziekplein, kinderactiviteiten en (straat)theater!    
  • Jaarlijks gratis kindercultuurfestival Konijn aan de Rijn.                           
  • Overige activiteiten, zoals excursies, cultuurparticipatie- en andere projecten.

De Stichting Parkvilla volgt de CAO-Kunsteducatie.

Ons RSIN/fiscaalnummer is: 0041.14.644