Parkvilla Vrijwilligers

Binnen Parkvilla zijn circa 130 vrijwilligers actief! Er zijn diverse mogelijkheden waar vrijwilligers, al dan niet samen met betaalde medewerkers, heel welkom zijn om te ondersteunen. Indien we actief op zoek zijn naar vrijwilligers voor een bepaalde functie, dan vind je die bij vacatures. Voor meer informatie of interesse kun je altijd vrijblijvend contact opnemen via info@parkvilla.nl

De vrijwilligersfuncties:

  • Gastheer & Gastvrouw: er zijn diverse taken waar je Parkvilla kan helpen een welkome plek te zijn voor alle gasten uit Alphen en wijde omgeving.
     
  • Kassa: je verzorgt aan de kassabalie de kaartverkoop voor het filmhuis en het theater en bent zaalwacht tijdens de filmvoorstelling.

  • Operateur Filmhuis: Je zorgt ervoor dat de digitale film op tijd en goed gedraaid wordt en houdt vooraf altijd een kort praatje tot het publiek met de logistieke zaken van de voorstelling en de korte inhoud van de film. 

  • Zaalwacht: je controleert de kaartjes bij ingang van de theaterzaal en woont de voorstelling bij als zaalwacht. 

  • Concierge: Je beheert het gebouw op het einde van de middag en/of de avond, verwijst mensen door, schenkt bij afwezigheid van foyerpersoneel ook een kopje koffie, ondersteunt waar nodig docenten, andere medewerkers of gasten, lost kleine logistieke problemen op, zet lokalen klaar voor de volgende dag, plakt een pleister, etc. 

  • Klusteam: elke woensdag is het klusteam de hele dag in Parkvilla aan het werk. Enthousiaste mensen die het gebouw intern onderhouden en eventuele aanpassingen verrichten.

  • Foyer: In het hart van Parkvilla komen alle mensen samen in de Foyer. Je bent hier het 'gezicht' van Parkvilla en ontvangt mensen gastvrij, schenkt drankjes, houdt de tafels en bar schoon en hebt altijd tijd en zin in een praatje met een enkele bezoeker. 

  • Kantoorondersteuning: Op kantoor ondersteunen vrijwilligers de receptie, voeren lichte administratieve werkzaamheden uit of helpen mee in promotie activiteiten.