Andries Tunru

Andries Tunru | Marmer

Toen Michelangelo zijn vijf-en-een-halve meter hoge blok marmer geleverd kreeg -en wat zal die flitsbezorger gevloekt hebben- wist hij: mijn meesterwerk, dé David, zit er al in. Ik hoef slechts weg te hakken wat het niet is, en het kunstwerk zal verschijnen.

Zo ook Andries Tunru. Blijmoedig en voortvarend beitelt hij weg wat er niet toe doet. Hij breekt het soms eeuwenoude gesteente open en hakt, sjort en zaagt tot niets anders dan de kern overblijft. Niet met beitels en hamers, maar met de gereedschappen die hij zo goed beheerst: messcherpe grappen, bruisende verhalen en verbluffende improvisaties.

Marmer is Andries’ meest persoonlijke voorstelling tot nu toe. Over een stiefvader met smetvrees, huisraad dat door de kamer vliegt, en opgevoed worden met het ietwat verknipte “pluimenspel”.

ANDRIES TUNRU
Andries Tunru (eerder dit seizoen te zien met Beperkt Houdbaar) won prijzen op drie verschillende cabaretfestivals en maakte furore via LingoDumpert en De Slimste Mens. Hij is lid van het cabaretteam van Spijkers met Koppen (NPO Radio 2), en vormt samen met Stefan Hendrikx improvisatieduo Beperkt Houdbaar. Zijn eerste twee programma’s – Vlees, vis, wal en schip en In Theorie – werden lovend ontvangen door pers en publiek.


PERSQUOTES
Theaterkrant (Keuze van de Criticus)
Om te smullen...”
Het licht en de luchtigheid waarmee Tunru zijn programma lardeert brengen Marmer perfect in balans...”
I Love Theater (*****)
“Een ongekend groot talent”
Parool
“De derde voorstelling van Andries Tunru, Marmer, moest zijn meest persoonlijke worden. Dat is gelukt.”
Volkskrant
“Bij Andries Tunru zit onder de gladde grappen een kwetsbaar verhaal verscholen.”
NRC
“Een hypersnelle stand-upper… tragisch en komisch tegelijk”

Kaartverkoop (incl. consumptie)
Normaal: € 20,50
Parkvilla Vriend: € 18,50

Deze voorstelling duurt circa 90 minuten zonder pauze.