Picl Thuiskijktips | Fallen Leaves, El Eco & Reality

Op Picl bieden wij wekelijks nieuw aanbod van prachtige films aan. Soms lukt het je simpelweg niet om naar het filmhuis te gaan voordat een film van het witte doek verdwijnt. Die gemiste film kun je dan gewoon thuis kijken. Bijvoorbeeld het wonderschone Fallen Leaves.

Fallen Leaves

Tussen alle films over schrijnende onderwerpen schittert dit lieve pareltje van de Finse regieveteraan Aki Kaurismäki. Hij kan als geen ander de zoektocht naar ware liefde, een dreigende oorlog en maatschappijkritiek verweven in een hoopvol en hartroerend geheel. Fallen Leaves won de Juryprijs in Cannes.

Niet eerder bij ons vertoond
Of bekijk het liefdevolle portret El Eco of de indrukwekkende thriller Reality. Films die eerder niet bij ons te zien waren. Want soms zit ons maandprogramma zo vol dat die ene mooie filmtitel er net niet meer bij past.

El Eco
Hoog boven op een heuvel ligt het Mexicaanse bergdorpje El Eco. Overgeleverd aan de grillen van de natuur, zijn de mensen aangewezen op elkaar. Het mooi gefilmde El Eco werpt een intieme blik op het alledaagse leven van de kleine gemeenschap, vooral van de meisjes die er opgroeien. Bekroond met Beste Documentaire op het filmfestival van Berlijn en publiekslieveling op IDFA 2023.

Reality
Je zal maar twee FBI-agenten voor je deur hebben staan. Geen probleem als je niets te verbergen hebt, toch? Voor Reality Winner is dat anders: ze wordt een hele middag ondervraagd omdat ze geheime documenten zou hebben gelekt. De hele film is gebaseerd op transcripts van de echte ondervraging en die zijn überspannend.

Ga naar onze Picl pagina en bekijk het totale aanbod.

Door films op Picl te kijken steun je ons, wij ontvangen namelijk een deel van de opbrengsten.