Boeiende expositie Parkvilla foyer: the beauty of decay

Mark Van Lammeren is kapper van beroep met een passie voor het fotograferen van verlaten plekken. In de jaren dat hij dit nu doet, heeft hij deze in alle soorten en maten vastgelegd. Van geëvacueerde straten, scholen en dorpen in Tsjernobyl. Kerken en psychiatrische instellingen in Italië. Theaters en fabrieken uit het voormalige DDR-tijdperk in Duitsland. Volledig ingerichte huisjes uit de tijd van overgrootmoeder in België. Industrie in Luxemburg. Kastelen in barokstijl in Frankrijk tot een school in Tsjechië.

'Een paar keer per maand ga ik een lange dag op pad, de grens over naar een van onze buurlanden. En af en toe een lang weekend of een paar weken om wat langer door te kunnen gaan en wat verder te kunnen komen. Vliegen of rijden maakt niet uit, zolang we maar op onze bestemming komen', aldus Mark Van Lammeren.

'Het zoeken naar en ronddwalen op plekken die vaak al tientallen jaren verlaten zijn, heeft ook een ’therapeutisch’ effect. Er is zo'n serene rust in deze plaatsen. Jij en je buddy of maatjes met wie je onderweg bent, zoeken elk een punt waar je begint en je zult elkaar later ergens weer tegenkomen. De landen die ik tot nu toe heb bezocht: Spanje, Duitsland, Zwitserland, Luxemburg, Italië, België, Oekraïne, Frankrijk, VS, Tsjechië en er is nog genoeg toe te voegen…'

Een dikke laag stof, gaten in het dak en afbladderende verf op de muur.

Natuurlijk licht valt binnen en geeft vorm aan het onvergankelijke achter lang geleden gesloten deuren.

De werken van Mark zijn onderdeel van diverse privé- en bedrijfscollecties. Niet alleen in  Nederland maar ook daarbuiten.

Meer info: www.urbexetorbi.nl