Algemeen bestuurslid, secretaris, jeugdlid (kunst- en cultuurmaker)

Wij zoeken bestuursleden: algemeen bestuurslid, secretaris, jeugdlid (kunst- en cultuurmaker).

Parkvilla is de plek in Alphen aan den Rijn waar het maakproces centraal staat. Hier kun je samen leren, delen en experimenteren. Parkvilla organiseert creatieve cursussen, werkt samen met het onderwijs om kunst, cultuur en erfgoed op te nemen in het lesprogramma en werkt aan leefbaarheid in de buurten en dorpen van Alphen aan den Rijn. De evenementen Parkkunst en Konijn aan den Rijn staan in het teken van het ontdekken en beleven van kunst, theater en muziek. Wij hebben een diverse theaterprogrammering. In het filmhuis worden bijzondere films vertoond, gecombineerd met gesprekken rondom maatschappelijke thema’s en workshops en cursussen rondom film. Daarnaast zijn wij enthousiast over onze huisgenoten Productiehuis Alphen, Jeugdtheaterhuis, Alphoto en Serious Music Alphen.

Parkvilla is gegroeid van een maatschappelijk initiatief naar een professionele organisatie en een zakelijke bedrijfsvoering. Tegelijkertijd wordt vrijwilligersparticipatie in sterke mate gewaardeerd, ondersteund en gestimuleerd.

Voor onze dynamische organisatie zoeken wij:

Bestuursleden (1 á 2 uur per week)

  • Algemeen bestuurslid met ruime kennis en ervaring met onderwijs, kunsteducatie en talentontwikkeling
  • Secretaris
  • Jeugdlid met een praktijk als kunst- en cultuurmaker (tot 30 jaar)

HET BESTUUR
Stichting Cultuurcentrum Parkvilla heeft een betrokken bestuur bestaande uit vijf leden die samen met de directeur, het kernteam en alle docenten en vrijwilligers een bruisende culturele broedplaats mogelijk maken in Alphen aan den Rijn. Je bent geworteld in Alphen aan den Rijn en hebt een relevant netwerk dat je in wil en kan zetten voor Parkvilla. Jij hebt een positieve en constructieve houding.

Het bestuur ziet erop toe dat de directeur de doelstellingen van de organisatie realiseert. Zij is werkgever, toezichthouder en adviseur voor de directeur en de organisatie. Het bestuur schrijft mee aan het beleid en stelt het vast. Het bestuur komt 8 à 10 keer per jaar samen voor een vergadering en is zichtbaar en betrokken bij de organisatie. Je staat de directeur bij met raad en daad. Uitgangspunt bij de samenstelling van het bestuur is naast vakkundigheid ook diversiteit, om zoveel mogelijk verschillende achtergronden vertegenwoordigd te hebben.

Functie algemeen bestuurslid
We zoeken een algemeen bestuurslid die de portefeuilles Onderwijs, kunsteducatie en talentontwikkeling op wil pakken. Naast dat Parkvilla een ruim aanbod aan cursussen heeft in Parkvilla en daar ook evenementen organiseert werken wij ook op scholen en in de wijken. Parkvilla is penvoerder voor CMK3 en werkt in de wijken aan het stimuleren van cultuurparticipatie. Als bestuurslid met deze portefeuille adviseer je de directeur bij de uitvoering van de lopende projecten en het opstarten van nieuwe projecten.

Functie secretaris
We zoeken een secretaris die de agenda voor de bestuursvergaderingen verzorgt, de bestuursvergaderingen notuleert, bewaakt dat afspraken en acties opgevolgd worden en verzorgt de opslag van alle bestuursdocumenten.
Als secretaris zorg je er in samenspraak met de directeur voor dat alle relevante stukken tijdig verstuurd worden naar de bestuursleden en adviseer je de directeur bij het opvolgen van acties en afspraken en waar nodig bij het inwinnen van advies.

Functie jeugdlid
Parkvilla is er voor de makers. Bij Parkvilla kun je samen leren, delen en experimenteren. Wij zijn trots op de kwaliteit van ons aanbod en onze docenten en huisgenoten. Ben jij ook een maker met ambitie en staat kwaliteit en professionaliteit bij jou voorop? Maar ook het enthousiasmeren en betrekken van anderen bij jouw kunstpraktijk? Dan passen wij bij elkaar! Wij bieden een plek waar je ervaring op doet met besturen van een culturele organisatie zodat jij je door kan ontwikkelen van maker naar mogelijkmaker.

Wij bieden:
Je bent onderdeel van een bruisende broedplaats in Alphen aan den Rijn
Je maakt deel uit van een kunstzinnige en culturele groep mensen
Er is altijd ruimte voor nieuwe ideeën en initiatieven
Mogelijk maken dat iedereen in Alphen zijn of haar creativiteit kan ontdekken en ontwikkelen

Reageren:
Interesse om samen Parkvilla nog mooier te maken? Past het maatschappelijk en culturele doel van Parkvilla bij jou? Dan zien we je motivatiebrief en cv graag tegemoet. Mail deze uiterlijk 1 mei 2024 naar sollicitatie@parkvilla.nl o.v.v. de positie waar je op reageert.

Cultuurcentrum Parkvilla wil graag een afspiegeling zijn van de maatschappij en volgt daarom de codes diversiteit en inclusiviteit.

Nadere informatie over de functie kan per mail ingewonnen worden bij Arjenne Bouwknegt, directeur Parkvilla.