Expositie Vera Pieterse en Bep Cherillo 11 november - 5 januari

Van 11 november 2019 t/m 5 januari 2020 exposeren Vera Pieterse en Bep Cherillo een deel van hun schilderijen in de foyer van Parkvilla.

Dit keer zijn het schilderijen op doek met een abstracte stijl met al dan niet daarin verborgen  een realistische toets.Naast acrylverf zijn er soms materialen als zand, cement, stoffen, hout, touw e.d. in de schilderijen verwerkt.

Vera Pieterse-Schoonhein (1949) haalt haar inspiratie vooral uit de natuur waarbij zij meestal werkt vanuit eigen observatie. Zij volgde lessen bij Roel van der Bij, Riek ter Maat en Sonja Hopmans in Gouda. Vera is lid van de Kunstkring Woerden en was 13 jaren bestuurslid van de Atelierroute Groot Woerden, waarvan zij één van de oprichters was. Afgelopen oktober was zij zelf een succesvol deelnemer aan de atelierroute.

Bij Bep Cherillo-de Mol (1944) ligt door persoonlijke eigenschappen een figuratieve, genuanceerde weergave in haar schilderijen voor de hand. Bij het zoeken naar een eigen stijl en eigen kleurgebruik ontwikkelde zij een abstraherende stijl waarbij enige herkenbaarheid van onderwerpen en oog voor nuances echter behouden moet blijven. Bep is autodidact en enkele cursussen en workshops ondersteunden haar bij de zoektocht naar de eigen stijl. Zij is ruim 20 jaar lid van de Kunstkring Woerden, waarvan 13 jaar bestuurslid.

De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden voor de reguliere activiteiten in de Parkvilla en vooraf en tijdens de pauze van voorstellingen op zondag.

Op 21en 28 november zijn de exposanten van 11.00 uur tot 15.00 uur aanwezig om de bezoekers te ontvangen en desgewenst hun werk toe te lichten.