Expositie Conny de Feijter en Karin Riezebos 30 sep - 11 nov

Van 30 september tot 11 november 2019 exposeren Conny de Feijter en Karin Riezebos hun schilderijen in de foyer van Cultureel Centrum Parkvilla in Alphen aan den Rijn(www.parkvilla.nl)

Conny de Feijter (1969) en Karin Riezebos (1960) zijn vriendinnen en volgden beide sinds 2012 meerdere schilderworkshops bij Sonja Hopmans in Gouda (www.sonjahopmans.nl). Conny tekende en schilderde al graag vanaf haar jeugd. Als dochter van een plateelschilderkwam zij al vroeg in aanraking met de kwast. Via Karin maakte zij in 2014 kennis met Sonja Hopmans en abstract schilderen. Naast de workshops van Sonja Hopmans volgdenKarin en Conny diverse schildercursussen bij de Volksuniversiteit Gouda en bij Galerie de Hollandsche Maagd in Gouda. Gaandeweg ontdekte zij haar fascinatie voor kleuren en abstract schilderen. 

Voor Karin Riezebos is abstract schilderen een ontdekkingstocht. Het doek is eerst wit, daarna verschijnen er kleuren, structuren en vormen. “Ik geniet van spelen en experimenteren met kleuren en technieken en laat me verrassen door wat er gebeurt. Op deze manier ontstaat het schilderij als het ware vanzelf. Met ups en downs heb ik geleerd beperkende ideeën los te laten en me over te geven aan het spelen, de kleuren en het doek. Liefst gebruik ik mijn vingers. Dan heb ik direct contact met het doek en voel ik wat ik doe. Het schilderij is af als ik er zelf JA tegen zeg en BLIJ van word”.  Conny voegt daaraan toe: ”Ik hou van heerlijk vrij schilderen zonder vast plan. Ik begin en zie wel waar het heen gaat… Kleurkeuze, compositie, structuur en materiaalkeuze: alles gebeurt gewoon vanzelf en ik vergeet alles om me heen! Het is echt zó fijn om te doen!”

De expositie is te zien op cursusdagen en tijdens filmvoorstellingen: Van maandag tot en met vrijdag 09.00 - 16.00 uur en 19.00 - 22.30 uur, op zaterdag en zondag tijdens voorstellingen (onder voorbehoud van programmawijzigingen)