Cinekid On Tour - Herfstvakantie

In de herfstvakantie komt Cinekid On Tour naar Alphen aan den Rijn. Van 20 t/m 27 oktober kun je bij Parkvilla bijzondere en opvallende films bekijken. Op zondag 20 en woensdag 23 oktober wordt de foyer omgetoverd tot medialab.  Het eLAB® van Bibliotheek Rijn en Venen is aanwezig met allerlei verschillende activiteiten. Een filmkaartje geeft ook toegang tot het medialab. Na afloop staat er limonade en wat lekkers klaar.

Medialab: digitale speeltuin voor jou!

Het eLAB® van Bibliotheek Rijn en Venen is de digitale speeltuin van de Alphen aan den Rijn! Hier kan je verschillende media uitproberen en kan je allerlei mediaworkshops volgen. Tijdens Cinekid on Tour in Parkvilla is er een heus pop-up eLAB® te vinden! Kijk hieronder voor meer informatie over de verschillende activiteiten. Er is genoeg te doen! Dus kom voor of na de film langs, experimenteer en leer van alles over media en technologie.
ZO 20 OKT 12.00 – 14.00 uur: Kinderen vanaf 8 jaar
WO 23 OKT 12.00 – 16.00 uur: Kinderen vanaf 4 jaar (3 jarigen zijn ook welkom)

VR-bril: Heb jij altijd al een keer rond willen kijken in een virtual reality-omgeving? In het eLAB® waan je je met de VR-bril in een hele nieuwe wereld!

Green Screen: Wil jij op de foto met een reuze panda of juist de reporter zijn in je eigen flitsende nieuwsbericht? Dit kan allemaal met het Green Screen! Ga voor het groene doek staan, kies je eigen achtergrond en laat je fantasie op hol slaan.

Animatie: Ben je helemaal geïnspireerd geraakt door de animatiefilm Zooks of door Kapitein Morten en de Spinnenkoningin? In de animatieplaats leer je de basistechnieken van stop-motionanimatie en maak je je eigen korte animatiefilm!

Programmeren: Een robot programmeren moeilijk? Helemaal niet! In het eLAB® kan je je eigen robotje bouwen met de Lego WeDo en deze vervolgens echt programmeren zodat hij doet wat jij wilt! Ook de allerkleinsten kunnen robotjes komen programmeren met de BeeBot of de Dash.

Verschillende maakactiviteiten: Of doe mee aan één van de maakactiviteiten, zoals maskers maken, een artistieke selfiefilter ontwerpen of krioelende filmfiguren maken. En de allerkleinste kunnen weer een prachtige kleurplaat inkleuren.
 

Filmprogramma | Hallo Wereld: Stel je voor!

Het thema van Cinekid 2019 is HALLO WERELD: STEL JE VOOR! Stel je voor...waar blijft de nacht als het dag wordt, hoe zou je leven eruit zien zonder natuur, wat zou je doen als je piepklein zou zijn, en wat als je ineens aan de andere kant van de oceaan komt te wonen? De Cinekid-films van dit jaar tonen je nieuwe werelden. Bekijk hieronder snel het filmaanbod: