Under The Surface

Under The Surface | Miin Triuwa (mét theaterbuffet)

Under the Surface reisde de afgelopen zeven jaar als improvisatie trio over de wereld. Geïnspireerd door de vele reizen en culturen waarmee de groep in aanraking kwam, ontwikkelden zij een unieke improvisatietaal, een combinatie tussen jazz, folk, etnische en elektronische muziek.

In het nieuwe programma Miin Triuwa kijkt de groep naar binnen. Gitarist Bram Stadhouders schreef een suite waarin de unieke improvisatietaal van het trio wordt samengebald in pakkende melodieën en ritmes. Hierin speelt de eigen ‘Noord-Europese’ achtergrond, maar ook het vele reizen van de band een belangrijke rol. De muziek maar ook de gespeelde instrumenten hebben een sterk ‘folk’ karakter. Naast de gitaar, drums en bas worden ook de lier (middeleeuws instrument) het Indiase harmonium en de West Afrikaanse balafoon gespeeld.

Journalist Erik Voermans interviewde de band voor het Parool en omschreef de muziek als volgt:
‘Muziek die zich ophoudt tussen Pat Metheny, Kate Bush, Yes, Billie Eilish en Fairport Convention. Muziek waarin de invloeden van jazz, progrock, pop en folk op een volkomen organische manier met elkaar samensmelten.’

Oudnederlands
Vocaliste Sanne Rambags deed met behulp van historisch taalkundige Peter‑Alexander Kerkhof en het Instituut voor de Nederlandse Taal onderzoek en schreef teksten voor het album in het Oudnederlands. De taal die tussen ca. 600 en 1150 na Christus in Nederland werd gesproken en qua klank verwant is aan het Gaelisch en IJslands.
In deze teksten wordt de luisteraar meegenomen naar de Oudnederlandse geschiedenis waarin wordt gezongen over liefde, trouw, vrees, duisternis, verlichting en hemel en aarde. En hoe wij onszelf daartoe verhouden in deze tijd.

Sanne Rambags: zang & teksten
Bram Stadhouders: gitaar & composities
Joost Lijbaart: drums 
Lennart Heyndels: contrabas, basgitaar, zang
Annabel Laura: gitaar, lier, keyboards, percussie, zang

Dit concert is een samenwerking tussen Parkvilla en Serious Music Alphen. 

Oudnederlands buffet (19.00 - 20.00 uur)
Geniet optioneel van een heerlijk buffet bestaande uit:
- Zuurdesembrood / roomboter v
- Gemengde salade uit de kasteeltuin v
- Runderstoof in bier en kruiden
- Vispotje – vangst van de dag – room / spinazie
- Aardappel-preischotel / geitenkaas v
- Oud Nederlandse groenten in roomboter gestoofd v 
*(V) = Vegetarisch. Wil je een geheel vegetarisch buffet, stuur dan in dat geval ná het kopen van de tickets even een mailtje naar theater@parkvilla.nl. 

Voor € 20,- kun je deelnemen aan het buffet. Kies bij de voorstelling het juiste ticket (met buffet). Het buffet kan tot uiterlijk dinsdag 9 mei geboekt worden. Er zijn beperkt tickets beschikbaar voor het buffet, dus wacht niet te lang. (VOL = VOL).

Kaartverkoop (inclusief consumptie)
Normaal: € 18,50
Parkvilla Vriend: € 16,50
Normaal + buffet: € 38,50
Vriend + buffet: € 36,50