Jaco Benckhuijsen | Filmconcert 'Man in het wild'

Filmconcert 'Man in het wild'

Stel: je bent muzikant en trekt daarnaast regelmatig met je kajak een paar weken de wildernis in.
Stel: de inspiratie die je onderweg opdoet, doet je besluiten om een boek te schrijven én je ervaringen op muziek te zetten. Dat is wat Jaco Benckhuijsen doet met zijn voorstelling 'Man in ’t wild'. Samen met slagwerker Joost Lijbaart brengt Jaco een prachtige muziekvoorstelling met unieke filmbeelden van de onbewoonde kusten die hij bezocht.

Flarden pianomuziek, deinende grooves, op drift geraakte electronica en de ruis van wind en branding brengen de bezoeker in een volkomen andere wereld. Je wordt meegenomen op een trip langs eenzame gebieden, waarbij poëtische filmbeelden de ervaring versterken en de schoonheid, zwijgzaamheid en adembenemende dimensies van de wildernis voelbaar maken.

Jaco Benckhuijsen combineert muziek maken met schrijven, fotografie en zwerven door de wildernis. Regelmatig schuift hij zijn vouwkajak in zee, in een verafgelegen dorp aan het eind van de wereld, om weer een paar weken op zichzelf aangewezen te zijn. Het boek ‘Man in het Wild’ (Uitgeverij de Geus) werd lovend ontvangen en inspireerde vele lezers met verhalen over de wildernis en het leven aan de rafelranden van de continenten.

Onderdeel van het filmconcert is een lezing van circa 50 minuten waarin je als bezoeker d.m.v. foto's en verhalen wordt meegenomen in de tochten die Jaco gemaakt heeft. 


'Man in het wild' in de pers:


De Correspondent:  ‘Deze kajakker is zijn eigen kustwacht. Want gevaar kun je beter zélf onderzoeken’


Theodor Holman voor OBA live: https://www.youtube.com/watch?v=4R3iRhHqCwc


Kaartverkoop (incl. consumptie)
Normaal €16,50
Vrienden €14,50