Op Avontuur: Boskoop!

Een reeks culturele activiteiten in de wijk of dorp om te ontdekken wat er allemaal te doen is, buurtgenoten te leren kennen en/of op een andere manier naar je woonomgeving te kijken.

De eerste editie Op Avontuur: Boskoop – een culturele wandeling van West naar Oost werd georganiseerd op 12 maart 2022 en was een groot succes!

Onder leiding van cultuurcoaches Aubrey en Astrid deden de deelnemers mee aan verschillende kunstzinnige optredens en workshops bij hotspots in het dorp.

Het Rosarium was het startpunt van de culturele wandelroute. Gé Vaartjes was de gids en vertelde onderweg leuke en interessante feitjes over Boskoop. Muziekvereniging Concordia, één van de oudste verenigingen binnen Boskoop, speelde onderweg muziek. Dat was in heel Boskoop te horen! De wandeling leidde de deelnemers vervolgens langs een djembéworkshop onder leiding van drum4fun, een workshop Stapelgedicht met Erna Kappe van Bibliotheek Rijn en Venen Boskoop en een muzikaal optreden van Naomi Snell in het boomkwekerijmuseum.

Ook las portretschrijver Hans van Eck naast de beroemde Hefbrug een deel van het verhaal van mw. Ger Bobeldijk voor, die als jong Boskoops meisje reeds op de eerste dag van de oorlog haar vader verloor. In de Dorpskerk werd het orgel voor ons bespeeld.

Het was een gezellige middag en mooi om te zien en horen dat er zo veel in Boskoop te doen en beleven is!