Buitenbios

Vanaf 10 september draaien we iedere week een maand lang BUITENBIOS op ons terras achter. Als de zon ondergaat vertonen we op op groot doek een film. Geniet van klassiekers, een heerlijke muziekfilm en een Franse komedie in de buitenlucht.

De film begint om 21.00 uur, als het schemert. De film draait op het terras aan de achterkant. Kom je via de hoofdingang binnen, dan loop je via de foyer naar het terras. Er zit geen pauze in de film, dus bestel voorafgaand je drankje aan de bar. Bij slecht weer verhuizen we naar binnen, de film gaat dus altijd door. Heb je het snel koud? We hebben een aantal dekentjes, maar neem gerust een eigen dekentje mee!

ZA 10 september – GREASE
De Australische Sandy brengt haar vakantie door in Amerika en wordt verliefd op Danny. Wanneer haar ouders besluiten om in Amerika te blijven, komt Sandy op de highschool terecht waar Danny ook op zit. Danny blijkt op school een stoere bink te zijn die bij de T-Birds hoort. Door haar truttige voorkomen blijft Sandy een eenling: een verandering is nodig.
Deze heerlijke musical staat als eerste buitenfilm op het programma, als eerbetoon aan de op 9 augustus overleden actrice Olivia Newton John, wereldberoemd door rol als Sandy in de film ‘Grease’ uit 1978.

DO 15 september – JAZZ ON A SUMMER’S DAY
Dé klassieker onder de jazzconcertfilms: een verslag van het vierdaagse jazzfestival in Newport, Rhode Island, in 1958. Behalve een registratie van de optredens van muzikale grootheden als Louis Armstrong, Thelonious Monk, Mahalia Jackson en Chuck Berry, schetst Jazz on a Summer's Day ook een pakkend tijdsbeeld van de stijlvolle Amerikaanse fifties. Jazz on a Summer's Day is een sfeervol muzikaal verslag van een zomerse dag in lang vervlogen tijden, volledig gerestaureerd in 4K.

DO 22 september – BREAKFAST AT TIFFANY’S
Holly, een jonge vrouw uit New York, ontmoet Paul wanneer hij naar haar appartementencomplex verhuist. Hij wordt onderhouden door een rijke, oudere vrouw, en heeft de ambitie om het te maken als schrijver. Holly werkt als een dure callgirl, en is opzoek naar een rijke, oudere man om te kunnen trouwen. Wanneer Holly en Paul verliefd worden bedreigt dit het leventje van beiden.
De film Breakfast At Tiffany's is een echte klassieker uit 1961.

ZA 1 oktober – DEMAIN TOUT COMMENCE
Samuel (Omar Sy) leidt een zorgeloos leven aan de zonnige zuidkust van Frankrijk met veel feest en weinig verantwoordelijkheden. Tot Kristin (Clémence Poésy), een van zijn vroegere veroveringen, langskomt en vertelt dat hij de vader is van haar paar maanden oude baby Gloria. Als Kristin ervandoor gaat en de baby bij Samuel achterlaat vertrekt hij halsoverkop naar Londen om haar terug te brengen naar haar moeder, maar zonder succes. Vader en dochter vestigen zich in Londen waar Samuel als stuntman gaat werken en zich ontpopt tot een liefdevolle, onconventionele vader. Acht jaar later zijn hij en Gloria een onafscheidelijk duo. Maar dan duikt de moeder van Gloria opnieuw op en wil ze haar dochter terug…

Ticketprijs
Normaal: 11,50
Vriend: 9,50