De invloed van technologie onderzocht in theatervoorstellingen

Komend najaar twee voorstellingen bij Parkvilla over de invloed van technologie in onze samenleving. Jochem Nooyen zoekt in zijn mindillusieshow Privacy het snijvlak op tussen werkelijke privacy en de illusie ervan. How to build a universe van Theater Rotterdam zoekt welke rol toeval speelt in een wereld waarin we met technologie al het toeval uit willen sluiten.

Mindillusieshow Privacy
11 oktober | 20.15 uur

Facebook weet wanneer je je relatie gaat verbreken en sommige supermarkten weten wanneer je in verwachting bent vóórdat jij dat weet. We denken dat we privacy erg belangrijk vinden, maar we leveren met alle liefde wat privacy in voor een gratis dienst.
In de illusieshow 'Privacy' zoekt mind-illusionist en acteur Jochem Nooyen uit wat privacy voor een mens betekent. In interactieve gedachtenlees-experimenten achterhaalt Jochem of jij echt niets te verbergen hebt en hoe privé je gedachten eigenlijk zijn. Hij zoekt het snijvlak op tussen werkelijke privacy en de illusie ervan.
Als illusionist was Jochem o.a. te zien in ‘De nieuwe Uri Geller show’. Als acteur is hij vooral bekend van Rundfu

How to build a universe
8 november | 20.15 uur

Ons huidige wereldbeeld wordt steeds meer bepaald door algoritmes en technologie. Maar veel inzichten die je wereldbeeld op z’n kop zetten, ontdekken we per toeval.
Maker Davy Pieters ontleedt in How to Build a Universe het toeval, om te begrijpen hoe ingrijpende inzichten tot stand komen. Het resultaat is een beeldende, filmische, fysieke en muzikale voorstelling.
Davy Pieters (Nederland, 1988) is hard op weg één van de origineelste theaterregisseurs van het moment te worden. Haar beeldende mimetheater vindt inspiratie in o.m. games, (social)media, reclame, strips, en beeldende kunst.

Kaartverkoop: Parkvilla Theater