Lion

Lion is de verfilming van de bestseller ‘Mijn lange weg naar huis’ en vertelt het waargebeurde verhaal over de Indiase jongen Saroo Brierley. Op een station raakt hij als 5-jarige zijn broer kwijt en komt in een trein terecht die hem helemaal naar de andere kant van India voert. De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is maar weet wekenlang te overleven in de ruige straten van Calcutta. Dan wordt hij opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd. Op zijn 30ste gaat hij op zoek naar het station waar hij zijn familie kwijtraakte in de hoop hen terug te vinden. De verfilming kent een sterrencast waaronder (Oscar winnares) Nicole Kidman, (Oscar genomineerde) Roony Mara en Dev Patel (Slumdog Millionaire).

Filmtotaal **** De geadopteerde Saroo Brierly probeert zijn Indiase bloedverwanten terug te vinden. Ontroerend regiedebuut met prachtrollen van Dev Patel en Nicole Kidman.

Lion kreeg zes Oscar nominaties: Best Picture, Best Supporting Actress (Nicole Kidman), Best Supporting Actor (Dev Patel), Best Cinematography, Best Adapted Screenplay, Best Original Score. De Oscar worden op 26 februari uitgereikt.