Storytelling

Over de cursus
Soms maak je iets bijzonder mee maar weet je niet precies hoe je er een
mooi verhaal van kunt maken. Soms hoor of lees je over iets heel normaals maar voelt het toch heel bijzonder.
Storyteller Sanne Pols leert je de ins en outs die je kunt gebruiken om van iets dat je zelf hebt meegemaakt een verhaal te maken dat meer is dan alleen een leuke anekdote.

Storytelling is overal. Of je nu op je werk een presentatie moet geven, of een speech op de bruiloft van je beste vriend. Maar hoe zorg je dat je verhaal beklijft? In deze cursus leer je verhalen met verve te vertellen, qua inhoud, vorm en presentatie.

Wat gaan we doen?
We gaan vertellen. Van fictieve verhalen tot persoonlijke verhalen tot improv-sketches. We onderzoeken verhaalstructuren, maken storyboards en gaan aan de slag met objecten. Natuurlijk is het lichaam het beginpunt van het vertellen, wat betekent dat we ook werken aan presentatie, stemgebruik, houding en gebaren.

Lesdata
27/9, 4/10, 11/10, 18/10, 25/10, 8/11, 22/11, 6/12

Over de docent
Veelzijdig communicator Sanne Pols is een geboren storyteller. Haar stijl is persoonlijk, verbindend en professioneel. In al haar werk zet ze haar persoonlijke  ervaringen om tot een goed verhaal, om mensen te vermaken, te informeren of te verbinden. Dat doet ze bijvoorbeeld tijdens tours, trainingen of verhalenmiddagen zoals de Echt Gebeurd verhalenmiddag gepresenteerd door Paulien Cornelisse en Micha Wertheim. En die verhalen vertelt ze aan het publiek in een theater, op de Dam of bijvoorbeeld binnen scholen en grote bedrijven. Een goed zelf beleefd verhaal zegt meer dan duizend woorden.., of…?

'Nieuwsgierig naar hoe Sanne Pols dat doet? Luister dan hier naar een paar van haar verhalen, verteld bij Echt Gebeurd:
Aflevering 109 'List & Bedrog'  
Aflevering 167 'Vrienden' 
Aflevering 244 'Onderweg'