Filmcursus: Europese Cinema

Bestaat er zoiets als dé Europese film? In de VS denkt men dat Europese films vooral ‘moeilijk’ zijn of ‘kunstzinnig’. Het is echter vreemd om films uit behoorlijk uiteenlopende landen op één hoop te gooien: een Spaanse film heeft een andere feel dan een Deense film.

Er bestaan veel vooroordelen over Europese films. De Spaanse cinema is vurig, net als het volk zelf. De Franse cinema is nogal intellectueel. Duitse cinema is hoe dan ook altijd verbonden aan De Tweede Wereldoorlog.  Londen is vaak erg oververtegenwoordigd in Britse films. En Italiaanse cinema moet visueel toch vooral mooi zijn?

Maar ook wij hebben de nodige vooroordelen, want we vinden Nederlandse film vaak bij voorbaat al slecht. Erg kort door de bocht allemaal, maar zijn deze vooroordelen niet een beetje waar?

Tijdens deze filmcursus zal filmkenner en -expert Rudi De Boer aan de hand van verschillende fragmenten per avond twee Europese filmlanden onder de loep nemen. Bestaat dé Europese film nu echt? Wellicht kunnen we straks voorzichtig conclusies trekken. 

Lesdata: 7/6, 14/6, 5/7, 12/7

Deze filmcursus vindt plaats in de filmzaal van Parkvilla. Wij hanteren de landelijke coronamaatregelen en houden bij het maken van de zaalindeling rekening met 1,5 meter afstand. Neem jij aan deze cursus deel samen met iemand uit hetzelfde huishouden? Vermeld dit dan in het opmerkingenveld van het online inschrijfformulier zodat we er bij het maken van de zaalindeling rekening mee kunnen houden. 

Indien er in juni geen fysieke cursus kan plaatsvinden wegens landelijke coronamaatregelen, dan zal deze cursus in overleg met docent en deelnemers online worden gegeven of worden opgeschoven naar een latere datum.