Beeldhouwen / Ruimtelijk Vormgeven

Heb jij altijd al een beeld willen hakken uit steen? Of leren werken met hout? Heb je wellicht nog een project liggen waar je wat extra begeleiding bij wilt? 

Kom dan op de donderdag ochtend onder begeleiding van docent Femke Kemkes beeldhouwen bij Parkvilla! Deze les is geschikt voor cursisten van alle niveaus: van de prille beginner tot en vergevorderd!

Speciaal in de koude donkere wintermaanden is het heerlijk werken op de beeldhouwzolder bij Parkvilla: ruime Corona Proof werkplekken met veel frisse lucht en volledig geoutilleerd. Je hoeft dus niets mee te nemen. 

Inhoud van de lessen
Deze ambachtelijke kunstvorm leunt op twee pijlers:

Plastiek: het boetserend opbrengen van materiaal
Sculptuur: het door middel van hakken weg halen van materiaal

Aan de hand van deze pijlers gaan we op onderzoek. Geïnspireerd door voorbeelden uit de oude of hedendaagse kunstwereld onderzoeken we diverse technieken, beeldelementen, materialen en gereedschappen. Er zal worden gewerkt in klei, was, gips, steen, hout, papier, cement, brons etc.
Het doel is om een eigen vormentaal te leren ontwikkelen en goede beelden te leren maken. Wat is een goed beeld en hoe kom je daartoe?
 
Naast het opzetten van een eigen project werken we met klassikale opdrachten waarbij we bijvoorbeeld gaan bronsgieten, rubber mallen maken, portret boetseren, gevelstenen maken of modelboetseren etc.
Zo wordt een traject doorlopen waarbij ruimte is voor kennismaking met nieuwe materialen, gereedschappen en werkmethodes maar zeker ook ruimte voor verdieping van reeds aanwezige vaardigheden.

Basismaterialen en gereedschappen zijn aanwezig.
 
Femke Kempkes is afgestudeerd aan de amsterdamse hogeschool voor de kunsten en 1e graads docent ruimtelijk vormgeven en kunstgeschiedenis. Zij werkt als beeldend kunstenaar aan multidisciplinaire projecten.