Gerard van Maasakkers en Frank Cools · Maar liefje, nu heb je geen voetjes

Genre

Muziek

Datum

06.04.2017

Donderdag · 20.30u

Gerard van Maasakkers en Frank Cools

Maar liefje, nu heb je geen voetjes

Een heer uit Noord-Brabant en een heer uit Gent. Als die twee samen zingen, gebeurt er wat! Natuurlijk zijn er die prachtige liedjes van Van Maasakkers, en ook liedjes die ze het liefst zelf hadden willen schrijven. Maar anderen waren hen voor: Nederlanders als Ramses Shaffy, Bram Vermeulen, Cornelis Vreeswijk en ook Vlamingen als Willem Vermandere en Louis Neefs. Een traan, een lach, maar soms ook twijfel. Want wat moet je nou met ‘Maar liefje, nu heb je geen voetjes’? Een smartlap dus, maar dan een van het verrukkelijkste soort.
In dit unieke programma komen twee werelden bij elkaar. De heren houden het simpel: wat gitaren, wat ukulele’s, misschien een orgeltje en twee fantastische stemmen. Meer hoeft het niet te zijn.
Gerard van Maasakkers won in 2011 en 2013 de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied, en is uitgeroepen tot ereburger van Brabant. Zijn oeuvre, de vrucht van 35 jaar singer/songwriterschap, breidt zich nog altijd uit met persoonlijke, melodieuze nieuwe liedjes vol levenslust en bijzondere aandacht voor het alledaagse.
Frank Cools studeerde aan de conservatoria van Gent en Antwerpen. Hij was 10 jaar lang presentator en programmamaker bij VRT Radio 1. Maar vooral is hij een gedreven podiumkunstenaar. Hij zingt, acteert, vertelt, schrijft en componeert zowel voor kinderen als voor volwassenen.

De pers over Gerard van Maasakkers:Gerard van Maasakkers zingt buitenwereldlijk mooi. – De Telegraaf
Tal van mooie, persoonlijke songs, gezongen met veel gevoel, maar zonder hinderlijke pathos. – NRC

De pers over Frank Cools:
Een werkelijk fantastische zanger! – De Morgen
Cools balanceert op de dunne grens van lach en ontroering. En dat is schoon. Zeer schoon. – Het Nieuwsblad

Prijzen
Normaal: € 18,50
CJP: € 17,50

Kaartprijzen zijn inclusief een pauzedrankje.

 

koop online  
Gerard van Maasakkers en Frank Cools · Maar liefje, nu heb je geen voetjes