Ruud Houweling en Ro Krauss

Ruud Houweling en Ro Krauss | Accidental Pictures

De van oorsprong Alphense Ruud Houweling heeft geruisloos en op eigen kracht een reputatie opgebouwd als één van Nederlands beste en meest oorspronkelijke songwriters met een genre overstijgend geluid, waarin Europese folk en klassieke elementen doorklinken. Eerst met zijn band Cloudmachine waar hij vier albums mee maakte, gewaardeerd door critici en omarmd door een trouwe schare muziekliefhebbers. Sinds 2015 opereert hij onder zijn eigen naam. Zijn songs werden opgenomen door nationale en internationale artiesten op albums die in diverse landen de gouden en platina status behaalden. Ook componeert en produceert hij met enige regelmaat muziek voor de NPO.

Met altviolist Ro Krauss keert hij terug naar Parkvilla met hoofdzakelijk liedjes van zijn nieuwe album Accidental Pictures. Ro Krauss was 20 jaar een drijvende kracht achter De Wereldband/Släpstick en speelde o.a. bij Wende en Spinvis.  Houweling omlijst zijn songs graag met verhalen over de totstandkoming ervan. Regelmatig raakt dat een snaar bij het publiek. Op Accidental Pictures laat hij zijn vader Jelle los, wat in Parkvilla ongetwijfeld ook voor anekdotes met een Alphense oorsprong zal zorgen.


QUOTES
“Een typische fijnproevers-muzikant, zoals je ook fijnproevers-auteurs hebt.” HAARLEMS DAGBLAD (Peter Bruyn)


“Een pure singer-songwriter met een internationaal geluid, stilistisch ergens tussen Tom Waits en Randy Newman in. Wat verder opvalt is de muzikale rijkdom. Onderscheidt zich ruimschoots van de talloze meer-van-hetzelfde singer-songwriterplaten die wekelijks uitkomen. Accidental Pictures is een met tastbare liefde gemaakt album dat een groot publiek verdient.” LUST FOR LIFE **** (Robert Haagsma)

Kaartverkoop (incl. consumptie)
Normaal: € 19,50
Parkvilla Vriend€ 17,50