Kleuterdans groep 1 en 2

Groep 1 en 2

Zwaaien, draaien, springen, sluipen, rollen…, langzaam of snel, dansen kunnen wij wel!

Kinderen genieten op heel jonge leeftijd al van muziek en dans. Zij hebben een natuurlijke drang tot bewegen en hebben hier plezier in. Vanuit dit plezier worden de bewegingsmogelijkheden en de expressiviteit van de kinderen ontwikkeld en vergroot. Naast de dansante elementen als coördinatie, muzikaliteit en expressie, leren de kinderen samen te werken door ruimtelijke vormen met elkaar te maken. Samen dansen is leuk!

Aan de hand van actuele pakkende thema’s (seizoenen en sprookjes) nemen we de kleuters mee in het thema en werken we vandaar uit spelende wijze naar de dansbewegingen. Hierdoor vergroten de kinderen hun uitdrukkingskracht en stimuleert het de motorische vaardigheden.

Er is een keuze uit twee thema’s:

Seizoenen

Het seizoen van het moment is het uitgangspunt. Al dansend komen allerlei onderwerpen voorbij die bij dit seizoen horen. Want hoe beweeg je als je op het strand door de schelpen loopt? En kun je wel droge voeten houden bij heel veel nattigheid? Of lukt het om samen al dansend een sneeuwpop te maken?

Sprookjes 

De workshop start met een sprookjesverhaal. De kleuters gaan op zoek naar de figuren en dieren in het verhaal. Waar speelt het verhaal zich af en hoe bewegen de figuren zich? Muziek speelt hierbij een belangrijke rol. De muziek laat soms horen hoe je moet bewegen of welk figuur je bent.

Deze workshop stimuleert de volgende vaardigheden: luisteren naar elkaar, taalvaardigheden, fantasie versus realiteit, leren bewegen, luisteren naar muziek. 

Deelname aan Creatieve workshops is voor elke individuele school mogelijk. Elke school kan een keuze maken voor één of meerdere modules. 

Heeft u vragen over de kosten van de Creatieve workshops? Mail ons dan op educatie@parkvilla.nl