Kinderfestival Konijn aan de Rijn

Kinderfestival Konijn aan de Rijn staat voor creativiteit, theater, kijk- en speelplezier voor nieuwsgierige, verlegen en creatieve kinderen van 2 tot 8 jaar. Een doorlopend programma met speels (interactief) kindertheater, verrassende en prikkelende workshops en aantrekkelijke korte voorstellingen voor de hele familie. 

Zondag 10 juli 2022, 10.00 - 16.00 uur
Parkvilla | Park Rijnstroom | Cornelis Geellaan 2 | Alphen aan den Rijn

Deze eerste editie van het festival is helemaal gratis te bezoeken! Zet de datum dus alvast groot in je agenda! 

PROGRAMMA 

Theatervoorstellingen: 

10.30 uur: EposEnsemble: Olifantje in het bos 
11.15 uur: Theater Tique: Konijn!
12.00 uur: EposEnsemble: Olifantje in het bos 
12.45 uur: Theater Tique: Konijn! 
14.00 uur: Theater Tique: Konijn!
15.00 uur: Mime Wave Kids: Geel 

Film:

10.30 uur: Stip & Vlek doen weer gek
14.00 uur: Stip & Vlek doen weer gek

Doorlopende activiteiten door het Jeugdtheaterhuis en de Nieuwe Muziekschool Alphen. 

Jeugdtheaterhuis Fantasiewereld (13.00 - 15.30 uur)
Kom naar de Fantasiewereld van het Jeugdtheaterhuis! Een plek vol avontuur en verbeelding. Kruip in de huid van een ander, pak het podium of laat je vervoeren met mooie verhalen.

Wat kun je er allemaal doen?

  • Verhalenverteller: laat je meenemen naar een wereld hier ver vandaan. Naar welk verhaal ga jij luisteren?
  • Karaoke: Kies een lied, pak een microfoon en laat van je horen!
  • Dansworkshop: Doe mee met een workshop dans en shine op het podium met een korte presentatie voor publiek!
  • Verkleedkist: wie wil jij zijn? Dos jezelf uit met de grappigste outfit en attributen en duik in de photobooth om dit vast te leggen.
  • Maskers knutselen: schuif aan tafel en maak je eigen masker!

Kom lekker aanwaaien en neem je broertjes, zusjes en vriend(innet)jes mee. Voor alle kinderen van 2 t/m 12 jaar.

Kersvers
Kinder-conceptstore Kersvers zal ook aanwezig zijn op het festival met een kraam. Daar verkopen zij de mooiste handgemaakte en met zorg uitgekozen producten van veelal lokale ondernemers, zoals baby- en kinderkleertjes en duurzaam speelgoed. Ook kan je bij de kraam als konijntje geschminkt worden én organiseren ze een konijnen speurtocht in het park. 

Lekker eten & drinken
Uiteraard moeten dorstige en hongerige mondjes ook gevoed worden. In onze eigen foyer kan je terecht voor een heerlijke cappuccino of limonade voor de kinderen. In de kraam van Kersvers kan je daar een zelfgemaakte koek of stuk taart bij kopen.  Zin in een grotere hap? M`s Kitchen zal mini pizza's en panzarotti's verkopen. Of haal een lekker frietje bij de kraam van Frietfeest Alphen.

MEER INFORMATIE PROGRAMMA

Olifantje in het bos 
Olifantje in het bos, laat je mama toch niet los, zingen de kinderen. Maar wat nou als het olifantje wél zijn mama kwijtraakt? Samen met twee musici van het Epos Ensemble maakt het olifantje allemaal vrolijke en spannende dingen mee. In deze voorstelling bepalen de kinderen de loop van de voorstelling! Samen met het olifantje komen ze allerlei dieren tegen en worden ze gevraagd mee te zingen, spelen, tellen en noem maar op!

Konijn!
In deze gloednieuwe voorstelling van Theater Tique verschijnt een nieuw hoofdfiguur ten tonele: Konijn! Konijn begeeft zich in de wereld buiten zijn vertrouwde kooi en beleeft daar spannende avonturen. Ook dit nieuwe verhaal van Theater Tique staat weer garant voor verrassing, verwondering en hilariteit. Voor jong en oud. Komt dat zien!
De voorstelling bestaat uit diverse korte sketches, waarin Konijn op verrassende wijze nieuwe avonturen beleeft.

Geel: Een magisch, muzikaal mimespel in een gele stad 
In Geel wordt het publiek meegenomen in een gele wereld waar alles, maar dan ook echt alles, geel is. Zelfs de bezoekers zitten op gele kussentjes. Geel is de kleur van de zon, van blijdschap. Met haar mimespel laat Anastasiia Liubchenko allerlei grappige gele bewoners tot leven komen. De originele livemuziek van Thijs Felperlaan en Yung-Tuan Ku verhoogt hierbij de magie.

Doneren voor Oekraïne
De voorstelling 'Geel', gemaakt door de Oekraiense theatermaker Anastasiia Liubchenko, hebben wij in samenwerking met Theater Castellum geprogrammeerd. Tijdens het festival bieden wij de mogelijkheid om een donatie te doen, waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. 

Film: Stip en Vlek doen weer gek!
Stip en Vlek halen weer de dolste capriolen uit in de tweede aflevering over de avonturen van  de grappige konijntjes.  Ze slaan ijverig aan het bakken, proberen op hun oren te staan, gaan paddestoelen plukken in het bos en bereiden zich voor op een discofeest. Zweedse animatiefilm voor de allerkleintjes. De film wordt vertoond in ons filmhuis.