Parkvilla 4-daagse kunstreis Lissabon 16 - 19 september 2020

DE KUNSTREIS IS BINNEN 2 DAGEN BIJNA HELEMAAL VOLGEBOEKT. ER IS NOG EEN BEPERKT AANTAL PLAATSEN BESCHIKBAAR. (Inschrijving sluit 31 maart 2020).

We zijn er in geslaagd om een leuke 4-daagse kunstreis samen te stellen. Dit keer naar LISSABON.

Kosten
Arrangementsprijs in het Amazónia Lisboa Hotel *** in het centrum van Lissabon bedraagt € 549,-- p.p. op basis van een 2- persoonskamer. Voor een 1 persoonskamer geldt toeslag van € 119,-  (let op: er is slechts een beperkt aantal 1-persoonskamers beschikbaar.; probeer dus een kamer te delen). Maximaal 35 deelnemers. Ca. 30 dagen na aanmelding wordt 25% van de reiskosten geïncasseerd, de rest in de loop van juni.

Inclusief:
Vliegticket Amsterdam –  Lissabon per Transavia v.v. inclusief tax
Transavia handbagage (max. 10 kilo)
Transfer luchthaven Lissabon - Hotel v.v.
Drie overnachtingen in Amazónia Lisboa Hotel ***  citytax
Verzorging op basis van logies en ontbijt
CO2 compensatie
Verplichte bijdrage calamiteitenfonds

Exclusief:
Excursies ter plaatse
Entreegelden voor de diverse musea en reiskosten ter plaatse
Fooien voor chauffeurs en housekeeping
Niet genoemde maaltijden, drankjes en persoonlijke uitgaven
Transavia ruimbagage
Reis en/of annuleringsverzekering.

Vluchtschema Transavia:
HV 5951 16 september  Amsterdam - Lissabon 07:05 - 09:10 
HV 5956  19 september  Lissabon - Amsterdam 19:10 - 23:05

Aanmelden? Klik hier voor het aanmeldformulier 
Wees er snel bij, in een paar uur tijd hebben we al  veel inschrijvingen ontvangen! 
 
Amazónia Lisboa Hotel ***
Het hotel ligt op circa 500 meter van het centrum van Lissabon en van het metrostation, een uitstekende uitvalsbasis voor je bezoek aan Lissabon. Het hotel is onlangs gerenoveerd (de beoordelingen zijn verouderd). Er wordt een ontbijtbuffet geserveerd in het restaurant. Het restaurant heeft een gezellige bar en een buitenzwembad. De kamers zijn comfortabel ingericht, niet al te groot en voorzien van: tv, telefoon, wifi, airconditioning en een kluisje. Badkamer met bad en toilet.
 
Lissabon
Lissabon is de perfecte bestemming voor een stedentrip. De Portugese hoofdstad staat bekend om zijn vele gezellige pleinen, de prachtige architectuur en het  goede eten. De Ponte 25 de Abril brug is een van de vele hoogtepunten van Lissabon en doet denken aan de golden Gate Bridge in San Francisco. In Lissabon vind je kunst op iedere straathoek. Overal in de stad zie je street art, soms gigantische muurschilderingen. Er zijn behoorlijk wat verschillende musea te vinden in Lissabon. Een groot deel heeft direct te maken met de lange en roerige geschiedenis van Lissabon of Portugal. In andere musea zijn indrukwekkende kunstcollecties te vinden, de een nog mooier dan de ander. Het top museum van Lissabon is het Calouste Gulbenkian museum. In dit museum vind je een afwisselende verzameling terug: Van Egyptische, Griekse en Islamitische kunst tot Rembrandt, Rubens en Degas. Ook heb je nog museum MAAT (Museum of Art, Architecture and Technology). Een opvallend museum dankzij de oogverblindende witte architectuur. Een ander leuk museum is het kleine Museu do Auzelejo. Dit museum beschikt over een grote collectie tegeltjes. Zowel losse tegeltjes als honderden (of zelfs duizenden) tegeltjes bij elkaar waar allerlei kunstwerken mee gemaakt zijn. Al met al heeft Lissabon meer dan genoeg te doen en te zien voor een  kunstliefhebber. 
 
Een tipje van de sluier:
dag 1: Museu Calouste Gulbenkian, Museu de Lisboa, Parque des Nacoes, ....
dag 2: National Museum of ontemporary Art, Castelo de Sao Jorge, ....
dag 3: Sintra Parce e Palacio de Monserrate, Paleis van Queluz, ..., 
dag 4: Torre de Belem, Mosteiro dos Jerónimos, .....

Klik hier voor het aanmeldingsformulier 

De reis wordt verzorgd door Fox Travel B.V. uit Hoofddorp (aangesloten ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds).