Expositie Joke Meijer 5 augustus - 30 september

Expositie landschappen en oliepastels

Van 5 augustus tot 30 september 2019 exposeert Joke Meijer haar schilderijen en tekeningen in de foyer. De schilderijen zijn een steeds terugkerende zoektocht naar het spanningsveld tussen figuratief en abstract. De kleur en compositie leveren daaraan een belangrijke bijdrage. De tekeningen in oliepastel zijn op locatie gemaakt.

Het landschap is voor Joke Meijer een belangrijk thema. Het ingewikkelde lijnenspel, perspectief, licht en vorm zijn de belangrijkste elementen voor haar schilderijen en tekeningen. Ook andere natuurthema’s krijgen veel aandacht. Zowel met acryl- als olieverf werkt zij in transparante lagen.

Buitenatelier

In de zomermaanden verblijft Joke vaak in haar ‘buitenatelier’ het Westerpark in Zoetermeer. Enkele tekeningen zijn onderdeel van deze expositie. Binnen tekent zij stillevens met potlood.

Over de kunstenaar

Joke Meijer:  'Het experimenteren begon met kleurpotloden, daarna krijt, waterverf en heel voorzichtig olieverf. Ik kreeg mijn eerste schilderkistje voor mijn twaalfde verjaardag. Toen ik als volwassene nog steeds verrukt was over het mengen van verf en de resultaten, maakte mijn vader een grote schilderkist voor mij. De eerste cursus volgde ík in1960 bij Jacobus Pieter de Neve. Het bleef een jaar lang kleuren mengen. Vierkantjes vullen met primaire en secondaire kleuren. Dat was mijn kennismaking met de schilderkunst. Van 1985-1987 volgde ik de vakken tekenen en schilderen op de Vrije academie in Den Haag en begon aansluitend met modeltekenen. In Zoetermeer werd de Vereniging Modeltekenen opgericht, en daar heb ik veel praktijkervaring opgedaan in het waarnemen, meten en vlakverdeling.'

Meer informatie op www.jokemeijer.weebly.com

De expositie is te zien op cursusdagen en tijdens filmvoorstellingen:
van maandag tot en met vrijdag 09.00 - 16.00 uur en 19.00 - 22.30 uur
zaterdag  19.00 - 22.30 uur (onder voorbehoud van programmawijzigingen)