Cursisten expositie "op zoek naar jouw concept"

Van7 mei tot 23 augustus is in het trappenhuis,en de bovenfoyer een expositie te zien van werken van cursisten van Suzan Schuttelaar
Titel cursisten expositie:  “op zoek naar jouw concept” 
 
Cursisten exposeren hun mooiste werken die ze gemaakt hebben tijdens de teken- en schilder cursus ‘op zoek naar jouw concept’.
Cursisten hebben aan de hand van conceptuele opdrachten hun eigen creativiteit de vrije loop gelaten, waardoor er een zeer afwisselende en verrassende expositie is ontstaan. Verder zijn cursisten uitgedaagd om met materiaal experimenten aan te gaan, welke ook spannende resultaten hebben opgeleverd. 
 
Tijdens de cursus worden afwisselend conceptuele opdrachten en experimenten behandeld. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en inzichten. Er is ook veel aandacht voor het vertellen over je eigen werk. 
 
Over Suzan Schuttelaar (1974) werkt aan de rand van de binnenstad van Gouda. Al schilderend onderzoekt ze wat er onder de huid schuil gaat. Het werk moet vooral iets aan de oppervlakte brengen. Ruimtelijk, conceptueel en intensief werk. Het schuurt, ontrafelt en confronteert. 
 
Schuttelaar beheerst verschillende genres, maar voelt zich bovenal scheppend kunstenaar. Als schilder gaat ze uit van een aantal klassieke principes van de schilderkunst en combineert die hier en daar met de losse toets van het impressionisme. Steeds vaker laat ze het platte vlak los en wordt het werk ruimtelijk. De mens blijft een centrale plaats in het werk innemen. Het werk moet vooral ook een uitdaging zijn om te maken en is vaak een langdurig en ook fysiek uitputtend proces.

De expositie is te zien op cursusdagen en tijdens filmvoorstellingen:
van maandag tot en met vrijdag 09.00 - 16.00 uur en 19.00 - 22.30 uur
zaterdag  19.00 - 22.30 uur (onder voorbehoud van programmawijzigingen)