Expositie Eric Kerkvliet - Ruimtelijk Realisme (19/2 - 1/4)

Van dinsdag dinsdag 19 februari tot 1 april is er in de foyer van Parkvilla een tentoonstelling te zien van werken van Eric Kerkvliet onder de titel Ruimtelijk Realisme.
 
De schilder
Kerkvliet schildert met olieverf uiterst gedetailleerd voorstellingen waarin fictie en werkelijkheid naadloos in elkaar overlopen. Zijn dagelijkse belevenissen en directe omgeving vormen daarbij een belangrijke inspiratiebron. De schilderijen zijn geschilderd op ingezaagd paneel met aan de achterkant een houten frame waardoor ze iets los van de wandkomen te hangen.. Geschilderde schaduwen in het schilderij lopen , bij een juiste belichting, veelal door op de wand, waardoor een Trompe-l'oeil achtig effect ontstaat.
 
Ruimtelijk Realisme
Daar delen van de drager (het paneel) verwijderd zijn en het schilderij iets los hangt van de wand, ontstaat er een Fantasieprikkelend  en vooral Ruimte-suggererend  geheel. Hij noemt zijn werk Ruimtelijk Realistisch
 
Kunstprijs Groene Hart
In 2013 en 2017 heeft Kerkvliet  mee gedaan aan de twee jaarlijkse Kunstwedstrijd van het Groen Hart. Beide keren won hij een eerste prijs.
In 2013 de Eerste Prijs voor professionals
in 2017 de Eerste Publieks-Bezoekersprijs.
 
Bezoek hier de website van Eric.
 
De expositie is te zien op cursusdagen en tijdens filmvoorstellingen:
van maandag tot en met vrijdag 09.00 - 16.00 uur en 19.00 - 22.30 uur
zaterdag  19.00 - 22.30 uur
(onder voorbehoud van programmawijzigingen)