LEF -Let’s Embrace Freedom

Van 23 april tot 18 juni in de foyer een fraaie expositie van werk van Henk Veldhuizen. Een expositie passend in het thema van Parkvilla rond vrijheid, gelijkheid en identiteit.

Met de mens als uitgangspunt maakt Henk Veldhuizen verhalende en theatrale beelden. Op zoek naar meer creatieve ontwikkeling in zijn werk is hij gaan samenwerken met kunstenaars uit diverse disciplines. Henk Veldhuizen: 'Als ik samenwerk met een kunstschilder, dan gebruik ik diens werk anders dan in mijn samenwerking met een fashion designer of 3D kunstenaar. Een schilderij kan de achtergrond versterken en een kunstobject of haute couture kan op vele manieren gedragen worden. Mijn theaterachtergrond en -ervaring komen daarbij van pas. Een boeiende reis, die voor mij nog steeds in ontwikkeling is en waarbij ook verschillende kunstenaars zich aansluiten.'

Vrijheid is belangrijk voor iedereen. Daar word je een blijer, gelukkiger en mooier mens van. Maar vrijheid is niet vanzelfsprekend in onze maatschappij. Heb je een andere kleur huid, ben je te dik of te dun, heb je een ander geloof of heb je een andere seksuele voorkeur dan ben je makkelijk het doelwit. Als je er 'iets anders uitziet dan gemiddeld' loop je altijd het risico om nageroepen, uitgescholden of zelfs mishandeld te worden. Met de tentoonstelling LEF wil Henk laten zien hoe mooi het is als je vrijheid hebt om jezelf te zijn. Vrijheid om te dragen wat je wilt zonder na te denken of dit wel kan en of het veilig is. Het is mooi om te zien dat we de wereld met meer vrijheid een stuk mooier en kleurrijker kunnen maken. Acceptatie en respect voor elkaar. Omarm vrijheid voor iedereen.

De expositie is te bezoeken tijdens de openingstijden van Parkvilla (maandag t/m vrijdag van 9.00-17.00 uur en van 19.00-22.30 uur en op zaterdag en zondag vanaf één uur voor tot een half uur na de voorstellingen).