Expositie en Masterclass Krikor Momdjian

Expositie Krikor Momdjian

Wij zijn verheugd te kunnen vertellen dat kunstenaar en oud-docent van Parkvilla, Krikor Momdjian, in onze foyer komt exposeren van 24 augustus tot 12 oktober. 

Zelf zegt hij hierover:
"Met deze tentoonstelling wil ik 44 jaar ontwikkeling van mijn werk laten zien, vanaf het moment dat ik in 1979 Parijs verliet om definitief in Nederland te komen wonen en werken als beeldend kunstenaar en dichter. De afgelopen 22 jaar heb ik in Alphen aan den Rijn gewoond. Toen ik mijn eerste 8 maanden in Drenthe had doorgebracht, heb ik de aanwezigheid van mijn zielsverwant Vincent van Gogh gevoeld, alsof ik naast hem liep tijdens mijn wandelingen in de weilanden en later langs de Wijde Aa. De recente publicatie ‘Letters to Vincent/ Brieven aan Vincent’ toont deze belevenissen en de ontwikkelingen in beeld en taal. Met de publicatie toon ik mijn dankbaarheid voor wat Nederland me gegeven heeft."

Op vrijdag 25 augustus om 19.00 uur vindt de opening van de expositie plaats en zal Krikor's boek 'Letters to Vincent/ Brieven aan Vincent’ gepresenteerd worden. Burgemeester Liesbeth Spies zal de tentoonstelling openen en het eerste exemplaar van het boek in ontvangst nemen. De opening is vrij toegankelijk.

Speciale masterclass 
In Beeld en Taal | 'Zoektocht naar Geluk'

In het najaar zal Krikor tevens een 5-daagse masterclass/workshopweek voor gevorderden verzorgen bij Parkvilla. Iedereen kan er aan meedoen: schilders, beeldhouwers en dichters/schrijvers.