Serious Music Alphen | Clive Nolan & Friends

Clive Nolan & Friends | ‘The Rise of Medici’

Clive Nolan & Friends met de rockopera ‘The Rise of Medici’ en eigen werk (exclusieve/eenmalige show)

Op vrijdag 26 januari komt Clive Nolan naar Parkvilla voor een uniek concert met de eerste live presentatie van de rockopera ‘The Rise of Medici' én een mix van eigen composities.

Clive Nolan is een van de allergrootste componisten, toetsenisten en producers die de progwereld kent. Zijn werk met de bands ARENA en Pendragon is uiteraard welbekend, maar hij heeft ook soloalbums, musicals en samenwerkingen op zijn naam staan. Zijn laatste werk is The Rise of Medici, een project dat werd gestart door de helaas overleden gitarist Eric Bouillette en zangeres Laura Piazzai. Clive schreef hiervoor alle teksten en de meeste muziek. Het gelijknamige album kreeg internationale lof. De rockopera vertelt het verhaal van de 2e generatie van de familie De Medici (uit Italië/Florence) en met name de ontwikkelingen in 1434, met hoofdrollen voor zoon Cosimo, zijn vrouw Contessina, zijn dochter Lucrezia  en zijn gezworen rivaal/vijand Rinaldo Albizzi.

‘Rise of Medici’ is een fenomenale rockopera, met een bundeling van rockstemmen van Laura Piazzai (Comtessina), Andy Sears  (Cosimo), Marijke Groenendaal (Lucrezia) en Clive Nolan (Rinaldo). Serious Music Alphen en Parkvilla zijn trots om, in samenwerking met Arne van Os van den Abeelen (Mr Bowler Music Agency) en Anne Claire Rallo (Bad Dog Promotions) de exclusieve live première van  deze rockopera  te mogen brengen. Ook zal gitarist Simone Millavia meespelen.

Een rockopera hoort thuis in het theater en er is geen betere plek voor deze ‘vocale battle’ dan Parkvilla!  Maar deze avond biedt nog veel meer: voorafgaand aan ‘Rise of Medici’ zal dit illustere gezelschap originele songs vertolken die Clive Nolan schreef voor zijn bands en zijn diverse musicals.  Dit wordt een avond om nooit te vergeten en waar je als rechtgeaarde prog fan absoluut bij moet zijn. 

Kaarten: € 25,-

To order tickets from outside the Netherlands, please contact smcalphen@live.nl