Theaterbolwerk PUNCH

Theaterbolwerk PUNCH: ONGERIJMD (try-out)

Wanneer ben je niet meer verantwoordelijk voor wat je zegt, schrijft of doet? Als je als 's Neerlands grootste dichter je eigen gedachten niet op een rijtje hebt, wat betekenen alle loftuitingen dan nog? Wat als je eigen taal een loopje met je neemt? Als je een moord pleegt, maar ontoerekeningsvatbaar wordt verklaard?

Ongerijmd is veel meer dan een platte biografie. Het is eerder een kakofonie van stemmen die, aan de hand van het tumultueuze leven van dichter Gerrit Achterberg, overzicht en structuur proberen te scheppen.

Gerrit Achterberg
De Nederlandse dicher Gerrit Achterberg wordt beschouwd als een van de belangrijkste dichters in de twintigste-eeuwse Nederlandse poëzie. Zijn werk werd onderscheiden met onder meer de P.C. Hooft-prijs. Achterberg was ook een misdadiger, die voor de moord op zijn hospita en aanranding van haar dochter meer dan vijf jaar tbs uitzat in diverse psychiatrische inrichtingen.

Je hoeft geen liefhebber te zijn van Gerrit Achterberg om van deze voorstelling te genieten, sterker nog: Het is misschien nog interessanter als je Achterberg nog niet kent. De voorstelling neemt je mee op de grillige paden van een verward persoon, iemand die niet meer verantwoordelijk is voor wat hij zegt, schrijft of doet.

Nabespreking
Na afloop zal schrijver Frank Siera het podium beklimmen om samen met de acteurs de nodige vragen te beantwoorden van het publiek en zullen zij een gesprek op gang brengen over de vraag die in de voorstelling naar voren komt: kun je nog liefhebber van een kunstwerk zijn als de maker van het kunstwerk: de kunstenaar, dingen in zijn/haar privé leven heeft gedaan die niet door de beugel kunnen.

Acteurs: Carine Crutzen, Willem Voogd, Marisa van Eyle, Kharim Amier en Niek van der Horst
Schrijver: Frank Siera
Regie: Hanneke Braam

Over Theaterbolwerk PUNCH
Theaterbolwerk PUNCH brengt teksten van nieuwe Nederlandse toneelschrijvers naar het podium met behulp van een professioneel theaterbolwerk. PUNCH bestaat uit gerenommeerde acteurs, regisseurs, dramaturgen en toneelschrijvers die allemaal in dienst staan van nieuwe Nederlandse toneelteksten en schrijvers. PUNCH streeft naar een wereld waarin theaterteksten van nieuwe toneelschrijvers net zo veel in de theaters te zien zijn als de klassiekers en die van bekende en gerenommeerde toneelschrijvers.

Kaartprijs (incl. consumptie)
Normaal: € 19,50
Parkvilla Vriend: € 17,50