Oslo Special Karin Braamhorst | Kunst en cultuur in Oslo

Van 21 tot en met 24 september organiseert Parkvilla een kunstreis naar Oslo. Daarom neemt Karin Braamhorst je in de comfortabele filmzaal van Parkvilla mee op een virtuele reis naar Oslo. 


Oslo als Noorse hoofdstad heeft de laatste jaren een complete transformatie naar Kunsthoofdstad van Noord Europa ondergaan. Een ware gedaantewisseling is het resultaat. Voormalige scheepswerven en industriegebieden zijn omgevormd tot nieuwe stadswijken met een aansprekende en spannende architectuur. Neoclassicistische gevels worden afgewisseld met strengere moderne gevels van nieuwe gebouwen. Het centrum is levendiger dan ooit maar ook het vernieuwde waterfront met de spectaculair gebouwde opera en bibliotheek en natuurlijk het splinternieuwe MUNCH museum. Het museum met de grootste collectie werken van deze befaamde schilder. Ook het Nationaal Museum is compleet nieuw en is in juni 2022 geopend. 


Deze lezing is in eerste instantie bedoeld voor deelnemers aan de kunstreis naar Oslo. De lezing staat ook open voor iedereen die belangstelling heeft om kennis te nemen van hetgeen Oslo op het gebied kunst en cultuur te bieden heeft.


Kaartverkoop

Normaal: € 15,-
Parkvilla Vriend: € 13,- 

Deelnemers Kunstreis: € 12,00