Quinteto Respiro

Quinteto Respiro | Piazzolla meets Beytelmann

Het Franse Quinteto Respiro won vorig jaar de eerste prijs voor Best Ensemble 2021 tijdens de Piazzolla Music Competition en daarvoor moet je heel wat in je tango-mars hebben.


Quinteto Respiro bestaat uit vijf musici die elkaar leerden kennen op de conservatoria van Lyon, Parijs, Genève en Zürich. Het was dankzij een masterclass van de grote Argentijnse pianist en componist Gustavo Beytelmann dat hun passie voor tango werd geboren. Als resultaat van hun jarenlange samenwerking met Beytelmann brengt Quinteto Respiro programma’s die de tango presenteren als een evolutionaire muziekstijl met respect voor de traditie. Ze komen voor het eerst naar Nederland, met ‘Piazzolla meets Beytelmann’. 


Quinteto Respiro treedt veel op in Frankrijk en Zwitserland, op vele prestigieuze festivals zoals het Menton Music Festival, de Printemps Musical des Alizés (Essaouira), het Young Talents Festival (Parijs) en het Lille Piano Festival. Altijd in voor een uitdaging, maakt Quinteto Respiro ook orkestraties van hun eigen repertoire, resulterend in prachtige projecten met diverse symfonieorkesten. In 2018 werkten ze samen met het Orchestre National de Lille en later dat jaar met het Orchestre National de Lyon. Het leverde sensationele concerten op.

bandoneon: Sébastien Innocenti | piano: Emilie Aridon Kociolek | viool: Sabrina Condello | klarinet: Fabio Lo Curto | contrabas: Dorian Marcel

Kaartverkoop (inclusief consumptie)
Normaal: € 21,50
Parkvilla Vrienden: € 19,50