Serious Music Alphen

Serious Music Alphen - Wishbone Ash

Wishbone Ash: meer dan 50 jaar jong


Op vrijdag 27 januari 2023 verwelkomt Serious Music Alphen opnieuw (voor de vierde keer) de legendarische Engelse rockband Wishbone Ash. Dit optreden staat in het teken van het begin 2020 verschenen album ‘Coat of Arms’.  De voor dit album geplande tour (en daarmee ook het concert in mei 2020 in Alphen) moest door corona-perikelen worden afgezegd; een nieuwe tour is nu gepland en daar hoort gelukkig ook weer een concert in Alphen bij Parkvilla bij.


Wishbone Ash werd in 1970 opgericht door Andy Powell en Martin Turner en vierde in 2020 zijn 50-jarig bestaan. Daarmee is de band even oud (of jong) als Parkvilla, dat in 2020 ook 50 jaar bestond. Wishbone Ash ontwikkelde zich tot pionier in het gebruik van de ‘twin lead’ gitaren. De wereldwijde doorbraak kwam in 1972 met het album ‘Argus’, dat nog steeds wordt beschouwd als een van de beste classic rock albums aller tijden. In 1995 verliet Martin Turner de band definitief en nam Andy Powell het heft in eigen handen met nieuwe muzikanten, nieuwe albums (waaronder 25 unieke studio-albums) en vele live concerten.


De samenstelling van Wishbone Ash is niet gewijzigd ten opzichte van het concert in 2020. De band bestaat uit Andy Powell (leadgitaar en zang), Bob Skeat (bass en backing vocals), Joe Crabtree (drums) en Mark Abrahams (tweede leadgitarist). Wishbone Ash staat nog altijd garant voor kwalitatief hoogstaande en zeer gevarieerde concerten, waarbij niet alleen het beroemde oudere werk (zoals klassiekers als ‘The King Will Come’ en ‘Warrior’) aan bod komt, maar ook hun recentere albums (‘Blue Horizon’, ‘Clan Destiny’ , ‘Bonafide’) en uiteraard ook het laatste album ‘Coat of Arms’. Op dit album verloochent Wishbone Ash zijn kenmerkende stijl zeker niet; verwacht ‘characteristic twin lead guitar parts, haunting melodies and diverse stylistic facets, while at the same time imbuing the scene with a breath of fresh air’. Een ‘must see’ voor de oude fans, maar ook een mooie kans voor een heel nieuw publiek om deze gave band te ontdekken.