Blank Manuskript

Serious Music Alphen | Blank Manuskript

Op 19 november presenteert Serious Music Alphen (voor het eerst) een band uit Oostenrijk: Blank Manuskript. Deze band probeert de luisteraar mee te voeren in hun creatieve en wonderlijke mix van progressieve/artrock met symfonische, jazzy en psychedelische elementen. Dit alles zonder compromissen en ver weg van alles wat ‘mainstream’ is.

Blank Manuskript bestaat uit zeer getalenteerde en creatieve muzikanten die een gevarieerde verzameling  instrumenten bespelen:
. Jakob Aistleitner – Saxofoon, Elektrische Gitaar, Elektrische Bas, Fluit, Glockenspiel, Slagwerk, Zang
. Peter Baxrainer – Elektrische Gitaar, Akoestische Gitaar, Klassieke Gitaar, Zang
. Jakob Sigl – Drums, Percussie, Zang
. Dominik Wallner – Piano, Orgel, Elektrische Piano, Clavinet, Mellotron, Synthesizer, Celesta, Zang
. Alfons Wohlmuth – Elektrische Bas, Fluit, Flessen, Zang
. Antonia Sigl – Altviool
. Wolfgang Spannberger – Samples


Ook besteedt  de band de nodige aandacht aan de presentatie; Lena Kalt en Linda Hofmann zorgen voor de bijzondere kleding en kostuums van de band.


De band maakte al meerdere albums (‘Tales From An Island – Impresions From Rapa Nui’ uit 2009, ‘A Profound Path’ uit 2013 en het fraaie ‘The Waiting Soldier’ uit 2015), maar belangrijkste wapenfeit van de band is het album ‘Krasna Hora’ (2019). Dit album is vernoemd naar het gelijknamige dorpje in de Tsjechië waar de nummers geschreven zijn. Het thema van de nummers is hoe de mens zich voelt als hij/zij alleen is, of als hij/zij in een (bepaalde) groep is. Progwereld noemt het album ‘een aanrader voor alle tijdreizigers met een voorliefde voor alles dat de progressieve rock van het begin van de jaren zeventig van vorige eeuw zo speciaal maakte’. Het meest recente album is ‘Himmelfahrt’ (2020) dat tijdens de coronapandemie werd opgenomen.


De muziek van Blank Manuskript is een ware ontdekkingsreis met allerlei stijlen, tempowisselingen en muzikale bewegingen die blijven boeien en verrassen als je er even de tijd voor neemt. En dat doen we graag bij Serious Music Alphen met onze theater-concerten!  Maak kennis met deze bijzondere band en reserveer snel kaarten!