Rosa da Silva

Rosa da Silva | Daar moet je heen

In Daar moet je heen neemt Rosa je mee naar 1995. Het jaar dat ze als klein meisje mee deed aan de Mini Playbackshow van Henny Huisman. Ze blikt terug. Door het gelach uit de studio om haar geboortedorp Klazienaveen zat er niets anders op. Er moest afgerekend worden met haar Drentse en Portugese roots. Want, dacht ze, om een ster te kunnen worden moet je je anders voordoen dan je bent.

Rosa zingt, speelt en ergert zich mateloos. En dan nog het meeste aan zichzelf. In een hoog tempo wisselen het Portugese temperament en de Drentse nuchterheid elkaar af. Haar schurende personages zorgen voor plaatsvervangende schaamte en de eeuwige clichématige strijd tussen stad en provincie wordt akelig herkenbaar.

De Volkskrant
“Da Silva is een van die eerdere festivalwinnaars die, nu het weer kan, alsnog een nieuwsgierig publiek verdient.” “Die stem!”
NRC Handelsblad
“Het grappigst is Da Silva in haar typetjes.” “Scherp persifleert ze zowel de trots van Randstedelingen als de trots van Drentenaren.”
Theaterkrant
“In ‘Daar moet je heen’ laat Da Silva alle kanten van haar veelzijdige talent zien.”

Over Rosa da Silva
Rosa da Silva won op het Amsterdams Kleinkunst Festival de jury- en de publieksprijs. In 2021 ontving ze een nominatie voor de Annie M.G. Schmidtprijs voor het lied 'Als het zo ver is'. Een nieuwkomer is Rosa niet in het Nederlandse theater. Met hoofdrollen in het toneelstuk ANNE en de musical De Tweeling bewees ze al op het podium thuis te horen.

Tekst: Rosa da Silva | Muzikant: Remko Wind | Muziek: Daniël Lohues, Rosa da Silva en Remko Wind | Regie: Titus Tiel Groenestege

Kaartprijs (incl. consumptie) 
Normaal € 18,50 | Vrienden € 16,50