NoSound

Serious Music Alphen | NoSound

Hogere sferen met NoSound

Op 20 maart verwelkomt Serious Music Alphen de Italiaanse band NoSound in Parkvilla Theater. NoSound begon in 2005 als een soloproject van multi-instrumentalist Giancarlo Erra, maar ontwikkelde zich al snel tot een volwaardige band. De band heeft een unieke, sfeervolle en melancholieke sound met invloeden van de psychedelia, ambient, soundtracks, contemporary alternative and post-rock. De muziek van de band is evocatief en intens, met zowel klassieke als elektronische instrumenten en varieert qua stijl van Pink Floyd to Brian Eno en van Radiohead to Sigur Ros.

Sinds de band in 2008 tekende voor het label Kscope is de belangstelling voor de band snel gegroeid. Inmiddels zijn er 6 prachtige albums verschenen. Het laatste werk ‘Allow Yourself’ dateert uit 2018. Rockportaal.nl over dit album: het album kan beleven als een bijna hallucinerende auditieve trip waarbij invloeden vanuit de psychedelica, ambient en alternatieve genres versmolten worden in het geheel. Over de hele linie zou je het album mogen omschrijven als een uitstekend geslaagde symbiose van Radiohead, Saybia en Anathema’. In 2019 wordt er met een nieuwe ritmesectie gewerkt aan nieuwe show met nog meer dynamiek voor de liveshows. Verwachting is dat in 2020 een nieuw album zal volgen. Nosound heeft vooral in Nederland (onder de progrock-liefhebbers) een trouwe schare fans opgebouwd, die de melancholieke stijl van de band zeer weet de waarderen en rustgevend alternatief voor het energieke en steviger deel van de muziekcollectie.

Kom ook in hogere sferen met deze bijzondere band; daarvoor is eigenlijk geen betere plek denkbaar dat het sfeervolle Parkvilla theater.

Kaartverkoop
Voorverkoop (online): € 15,00
Kassa: € 17,50
exclusief consumptie
Deze activiteit is onderdeel van een evenement. Klik hier voor meer informatie.