John Hackett Band

Serious Music Alphen | John Hackett Band

Op 18 september verwelkomt Serious Music Alphen de bekende muzikant John Hackett en zijn band in Parkvilla. John (1955) wordt hoog aangeschreven om zijn kenmerkende dwarsfluitgeluid in de wereld van de progressieve muziek en als een volleerd soloartiest en lid van de ‘ambient’ band Symbiosis. Fluitist, gitarist, zanger en componist John is het meest bekend door zijn bijdragen aan het werk van zijn broer, de ex-Genesis gitarist Steve Hackett. Die samenwerking is te horen op tal van albums en concerten; ook werkt John mee aan een veelheid aan albums van collega-muzikanten, waaronder Anthony Phillips, Duncan Parsons, Franck Carducci en Marco Lo Muscio.

John begint zijn solo-carriere met klassiek werk. In 2005 verlaat John dit pad en maakt hij (samen met Nick Magnus) zijn 1e rock album ‘Checking out of London’. De muziek op het (zeer positief ontvangen) album wordt wel vergeleken met Genesis, Pink Floyd, Moody Blues en Jony Mitchel, maar de sound van John zelf is onmiskenbaar aanwezig. John, druk met zijn werk voor broer Steve en andere prog-projecten waaronder het (weergaloze) The Rome Pro(G)jecT, levert pas in 2015 een vervolg op dit album met ‘Another Life’. De titel maakt duidelijk dat John met dit album (een heel andere kant van) zichzelf wil laten zien. Progwereld vindt het ‘een prettig in het gehoor liggend album met goede vocalen, sfeervolle instrumentatie en prima bijdragen van broer Steve’. Het album blijkt de opmaat voor veel meer moois. John vormt een band met daarin Nick Fletcher (gitaar), Jeremy Richardson (basgitaar, zang, achtergrondzang en twaalfsnarige gitaar) en Duncan Parsons (drums, percussie, zangstem en toetsinstrumenten) en in 2017 verschijnt ‘We are are not alone’ . De stijl van de nummers is eclectisch met invloeden van progrock tot folk en jazz. Het volgende album ‘Beyond the Stars’ (2018) heeft een nog duidelijker prog-signatuur en biedt -naast John’s kenmerkende fluitspel- een hoofdrol voor Fletcher’s virtuositeit op de gitaar. Ook live maakt de band de nodige indruk waarbij de intensiteit wel wordt wel vergeleken Caravan, Camel en Focus.

De band speelde in 2019 al eens in Nederland (tijdens Prog Dreams in De Boerderij), maar komt in 2020 terug voor een speciaal theaterconcert in het sfeervolle Parkvilla, waarbij ‘zo maar’ nieuw materiaal van de band te horen kan zijn.

Kaartverkoop
Voorverkoop (online): € 15,00
Kassa: € 17,50
exclusief consumptie