Productiehuis Alphen

Productiehuis Alphen | Kerstvoorstelling: Scrooge

Ebenezer Scrooge heeft vlak voor kerst zijn beste vriend en zakenpartner Jacob Marley verloren. Na de begrafenis blijkt echter dat Marley nog niet voorgoed verdwenen is…

Marley heeft zich in het verleden niet altijd even goed gedragen. Speciaal niet op het terrein van vrekkigheid. En bemoeizuchtig was hij ook. Daar kan Belle, de verloofde van Ebenezer Scrooge, over meepraten. In Ebenezers slaap verrast zij hem met een bezoek en een terugblik op het verleden. Daar ligt de ouwe gierigaard flink van wakker.

Verder is Scrooge zich van geen kwaad bewust. Zijn nieuwe boekhouder Bob Cratchit wordt dan ook lekker afgebeuld. Voor een schijntje aan loon. Maar Bob zit klem en kan niet weg, want hij moet voor het inkomen van zijn familie zorgen. Gelukkig is daar altijd nog Johanna de huishoudster met kopjes thee en iets lekkers.

Johanna zeilt vrolijk door het leven, zeker als ze bij Scrooge’s neef Fred op bezoek is. Bij hem en zijn verloofde Christine is het altijd gezellig. Fred doet ondertussen zijn best om de Cratchits een leuke kerst te bezorgen en ook voor Moeder Martha en haar weeskinderen staat hij altijd klaar.

Bij de Cratchits is het geen vetpot. Kleine Tim is heel erg ziek en zijn medicijnen kosten kapitalen. Om beter te worden, moet Tim echter naar Amerika. Helaas is daar geen geld voor. Als er niet snel iets gebeurt, zal Kleine Tim sterven…

Over het toneelstuk
Productiehuis Alphen speelt elk jaar in december een aantal keren een kerstvoorstelling. Dit jaar is gekozen voor Scrooge! met als inspiratie A Christmas Carol van Charles Dickens. Het script is geschreven door Thirza Zellerer samen met regisseur Nancy Ubert.
Scrooge! is een echte familievoorstelling, geschikt voor iedereen vanaf circa 8 jaar.

Kaartverkoop
Normaal: € 17,-
inclusief pauzeconsumptie

Alle speeldata
14 december 20.30 uur première
15 december 14.00 uur matinee
20 december 20.30 uur avond
21 december 20.30 uur avond
22 december 14.00 uur matinee
24 december 20.30 uur kerstavond
26 december 14.00 uur matinee