Dreamwalkers Inc en Cirrha Niva

Serious Music Alphen | Dreamwalkers Inc en Cirrha Niva

Op zaterdag 31 augustus 2019 presenteert Serious Music Alphen twee melodieuze metal-progrockbands uit Nederland: Dreamwalkers Inc en Cirrha Niva.

Dreamwalkers Inc
Dreamwalkers Inc (DWI) is gevormd door Tom de Wit, de zanger en frontman, die tevens de componist is van alle muziek van de band.
Onder de naam TDW, heeft Tom al jaren albums uitgebracht die qua sound te beschrijven zijn als stevige metal met vermengd met symfonische klanken, dynamische verschillen in de composities en Tom’s eigen stemgeluid. De muziek is gebouwd op de donkere, vaak melancholische verhalen die in de teksten verteld worden. Na jarenlang studio werk is Tom gestart met een band deze muziek live uit te gaan voeren. De doelstelling is om shows te brengen waarin verhalen verteld worden aan de hand van muziek, beeld en tekst. Het gebruik van video en theatrale elementen in deze shows dragen daar aan bij. Het debuut-optreden van Tom’s band vond plaats op Progpower Europe in september 2016. Daar trad de band akoestisch aan, wat gezien de stevige metal aanpak die de muziek normaal kenmerkt een verrassing kan worden genoemd. Onder de naam Dreamwalkers Inc is begin 2019 het album ‘First ReDraft’ uitgebracht. Dit album bevat het materiaal van het 1e album van Tom (uit 2004), maar nu in een nieuw teamtenue met de leden van Dreamwalkers Inc. En een achttienkoppig koor. Je hoort symfonische prog metal met als invloeden onder meer Dream Theater, Riverside, Symphony X en Metallica. Het album is zeer goed ontvangen in de pers. Zo schreef Progwereld: ‘Tom de Wit heeft met het opnieuw opnemen van zijn debuutalbum in de roos geschoten. Door met de gehele band Dreamwalkers Inc. dit album opnieuw op te nemen is het ook een bandalbum geworden waar alle deelnemers trots op kunnen zijn’. De band wil met dit album op tournee en we zijn er trots op dat Parkvilla Theater in dit plan past.

Cirrha Niva
Het Nederlandse Cirrha Niva heeft al vier albums uitgebracht op zijn eigen label. Alle albums zijn uitgebracht op hun eigen onafhankelijke label en worden wereldwijd gedistribueerd door Suburban Distribution. De band investeert veel in kwaliteitsstudio-opnames, cd-productie (Split Second Sound) en perspromotie. En het loont, want daardoor hebben ze lovende recensies ontvangen van de nationale- en internationale muziekpers. Muzikale referenties kunnen worden vergeleken met bands als Nevermore, Dream Theater, Psychotic Waltz en zelfs een klein beetje van Iron Maiden, Thin Lizzy en Led Zeppelin. ‘Out Of The Freakshow...’ (2016) is het meest recente wapenfeit van de band. Progwereld beschrijft het album als ‘een circusvoorstelling van de progressieve muziek’ en de muziek als ‘een bizarre, excentrieke en origineel vervreemdende soort progmetal’. Samen met voorganger ‘For Moments Never Done’ (“Eremetaal” in tijdschrift Aardschok en “Vette Krent” in het progtijdschrift IO-Pages ) heeft ze dat inmiddels vele festivals en een internationale tour met de Amerikaans metalband Crimson Glory gebracht! Anno 2019 heeft Cirrha Niva weer een flink aantal nieuwe nummers klaar liggen en enkele daarvan zullen tijdens dit optreden ook voor het eerst gespeeld worden voor publiek! De band weet dit ook live zeer overtuigend te brengen met de nodige audiovisuele elementen.

Kaartverkoop
Reserveer dus deze avond voor een heerlijke avondje avontuurlijke en verrassende metalprog van 2 bijzondere Nederlandse bands!

Kaartverkoop
Online: € 12,50
Kassa: € 15,00
inclusief consumptie
Deze activiteit is onderdeel van een evenement. Klik hier voor meer informatie.