Mad Fellaz

Serious Music Alphen | Mad Fellaz

MAD FELLAZ is een Italiaanse band afkomstig uit Bassano del Grappa (Vicenza) die in 2010 is opgericht. De band maakt originele muziek waarbij het zich laat inspireren door de ‘grote’ symfonische rock bands uit het verleden (zoals King Crimson, Yes, Genesis, Gentle Giant, Banco del Mutuo Soccorso, Jethro Tull), maar ook de progressieve bands die nu toonaangevend zijn, zoals Opeth, Porcupine Tree, Tool, Beardfish en anderen. Alhoewel Mad Fellaz haar wortels dus heeft in de progressieve rock, verkent de band graag andere stijlen zoals rock, blues, fusion, jazz, classical, metal, latin en tribal. Dit alles met het doel om originele muziek te maken met ‘a strong personality’.

De samenstelling van de band is sinds 2010 een aantal keren gewijzigd, maar de kernbezetting bleef ongewijzigd: Paolo Busatto (guitar),Marco Busatto (drums),Carlo Passuello (bass), Enrico Brunelli (keyboards, synth), Rudy Zilio (winds, synth), Lorenzo Todesco (percussions). Luca Brighi (lead vocals) en Ruggero Burigo (guitar) voegden zich in de lente van 2017 bij de band. De band bracht tot nu 2 albums uit: MAD FELLAZ (2013) en MAD FELLAZ II (2016). Deze krijgen heel positieve recensies van de vakpers en fans en werden live gespeeld in een reeks van concerten en festivals in Italië (en omgeving). Zo stond de band op Progressivamente Free Festival in Rome, het Genova Porto Antico Prog Fest en het Veruno Prog Festival.

In 2018 werd begonnen aan het 3e album. De band wilde met dit album een nieuwe stap zetten en pakte flink uit met nieuwe ideeën, klassieke instrumenten, zoals viool, cello, oboe en de Franse hoorn en producer Fabio Trentini (die onder meer gewerkt heeft met grote bands als Le Orme). Het resultaat ‘Mad Fellaz III’ verscheen in januari 2019 en mag er wezen; de band is er terecht trots op en noemt dit hun ‘meest progressieve en volwassen album’ tot nu toe. Ook de pers is enthousiast. Zo geeft Progarchives.com het album de volle 5 sterren en schrijft: ‘A highly entertaining album, awesome production. This year's session starts very very promising, just let me declare the first masterpiece in 2019.’

Na een reeks succesvolle promotieconcerten in Italië komt de band nu (voor het eerst) naar Nederland. Serious Music Alphen is er trots op deze bijzondere band te mogen ontvangen en hen de kans te geven om ook in Nederland vaste voet aan de grond te krijgen met hun bijzondere muziek.

Kaartverkoop
Voorverkoop (online): € 15,00 euro
Kassa: € 17,50 euro.
inclusief consumptie
Deze activiteit is onderdeel van een evenement. Klik hier voor meer informatie.