RPWL

Serious Music Alphen | RPWL

Serious Music Alphen heeft wederom de Duitse topband RPWL weten te strikken voor een exclusief ‘seated concert’ op vrijdag 22 november. Na de zeer positieve ervaringen met hun jubileum-optreden in het Parkvilla Theater in 2016 komt de band de belofte na ‘om zeker terug te komen’ met een ‘toegift’ na hun Europese tour in het kader van hun nieuwe, in maart verschenen album ‘Tales From Outer Space’.

RPWL
RPWL is afkomstig uit Freising (Beieren) en begon in 1997 als een Pink Floyd coverband. In 1997 kreeg de band haar definitieve naam bestaande uit de beginletters van de achternamen van de musici Phil Paull Rissettio, Chris Postl, Kalle Wallner en Yogi Lang. Van deze bezetting zijn de laatste twee nog over. Zij hebben er met Markus Jehle (keyboards) en Marc Turiaux (drums) topmuzikanten bij die voor Duitse muzikale klasse en degelijkheid zorgen. De muziek van RPWL kan het best worden omschreven als ‘art and progressive rock’, maar met veel aandacht voor de song en sfeer, die sterk worden bepaald door het melodieuze gitaarspel van Kalle Warner en het sfeervolle stemgeluid van Yogi Lang, die een beetje aan David Gilmour doet denken.
Na 8 studio-albums, een ‘best of’- album en 6 live albums is ‘Tales From Outer Space’ dus het laatste wapenfeit van de band. Waren de laatste 2 albums, ‘Wanted’ en ‘Beyond Man In Time’ echte concept albums; ‘Tales from Outer Space’ is meer song-georiënteerd met een verzameling van 7 verhalen met science fiction als het verbindende thema. De band vond dit thema niet alleen inhoudelijk heel boeiend, maar het gaf ze ook de ruimte om te experimenteren met geluiden en muziekstijlen. Het leverde een zeer verrassend album op dat ongetwijfeld enthousiast zal worden ontvangen bij de vele fans van de band.
De band speelt in Alphen, afwijkend van de tour, zonder voorprogramma en dus 2 volledige sets en dat geeft niet alleen ruimte voor het nieuwe album, maar ook voor veel van het eerdere werk van de band.

Kaartverkoop
Voorverkoop (online): € 20 euro
Kassa: € 22,50 euro.
inclusief consumptie
Deze activiteit is onderdeel van een evenement. Klik hier voor meer informatie.