Phoenix Again

Serious Music Alphen | Phoenix Again

Op vrijdag 19 april 2019 komt de Italiaanse band Phoenix Again terug naar Alphen. Na hun zeer indrukwekkende concert in 2018 werd er veel gevraagd om een vervolg. Met een nieuw materiaal (in aantocht) is er alle reden om dat nu al te doen.

Phoenix Again speelt pure symfonische rock met een jaren ’70 tintje en heeft een bijzondere geschiedenis. In 1981 besluiten de drie broers Lorandi (gitaristen Claudio en Sergio en bassist Antonio) om samen met drummer Silvano Silva de band Phoenix op te richten. Dit viertal, afkomstig uit Bressia (Italië), speelt geruime tijd samen voordat besloten wordt tot een meer symfonisch geluid. Hiervoor trekt Phoenix toetsenist Emilio Rossi aan. Na zeventien jaar is de koek echter op; in 1998 houden de bandleden het voor gezien. In 2007 overlijdt Claudio. Voor de overgebleven broers en drummer Silva is dit een reden om Phoenix nieuw leven in te blazen. Samen met Marco Lorandi (gitaar) en Giorgio Lorandi (percussie), twee zonen van broer Antonio, en aangevuld met toetsenist Andrea Piccenelli, gaan zij verder onder de naam Phoenix Again. Een goed gekozen naam, als je bedenkt dat een feniks altijd uit zijn eigen as weet te herrijzen.

In 2011 verschijnt het eerste officiële album ‘ThreeFour’, gevolgd door ‘Look Out’ in 2014. Het derde album, ‘Unexplored’, verschijnt op 6 mei 2017. Dit album wordt zeer goed ontvangen (onder andere met een ‘tip’ in het vakblad iO Pages). Progwereld spreekt over ‘een neoprog getint geluid dat doordrenkt is met inspiratie uit de jaren ’70 prog die groepen zoals Yes, Camel, King Crimson en Genesis maakten’. Phoenix Again is een hecht collectief, uiteraard door de (zichtbaar) warme familiebanden, maar zeker ook muzikaal, met leadgitarist Sergio in een centrale rol. Vorig jaar bleek dat de band niet alleen in de studio, maar ook live heel goed is, met een zeer gevarieerde set, met -na rockgeoriënteerde stukken- telkens weer een verrassend rustmoment met pure symfo, jazz en folk. De band was zo tevreden over dit concert dat ze hebben besloten hier een dubbel livealbum van te maken.

‘Live at Parkvilla Theatre’’ dat op 30 november jl (digitaal) is uitgebracht. Reken ook deze avond weer op een avondvullende show waarin grote delen van de drie albums én nieuw materiaal met veel vakmanschap en passie worden gespeeld. En: er is geen betere plaats dan het sfeervolle Parkvilla Theater om de bijzondere muziek van Phoenix te ontdekken en te beleven!

Kaartverkoop
Online: € 17,50
Kassa: € 20,00
Deze activiteit is onderdeel van een evenement. Klik hier voor meer informatie.