Serious Music Alphen

Subsignal (Ge) en Hangover Paradise (Nl)

Deze avond presenteert Serious Music Alphen twee (melodieuze) neo-progrock bands: de Duitse band Subsignal en het Nederlandse Hangover Paradise.

Subsignal werd in 2007 als project opgericht door Arno Menses (vocals) en Markus Steffen (Guitars). De samenwerking beviel zo goed dat ze besloten er een ‘echte’ band van te maken. Ze maken progressieve rock, met veel ruimte voor andere genres zoals AOR, metal en pop. Arno en Markus beschrijven de stijl van de band als 'melancholisch', 'emotioneel', 'innovatief' en 'melodisch'. In 2008 verscheen het veelgeprezen debuutalbum 'Beautiful & Monstrous'. Er volgde een tour met veel optredens, waaronder 'Night Of The Prog Festival' in de Loreley in Duitsland en het voorprogramma van de beroemde Canadese progrockband Saga. In het voorjaar van 2011 verscheen tweede album 'Touchstones' . Een registratie van de tour is te zien in hun eerste dvd genaamd Out There Must Be Something - Live in Mannheim 2012. In februari 2013 verscheen het derde album getiteld 'Paraíso'. Op dit album is (in het nummer 'The Blueprint of a Winter') de Mexicaanse vocale diva Marcela Bovio op te horen, die bekend is om haar werk met Stream of Passion en Ayreon van Arjen Lucassen. Ook bevat het strijkkwartetten die zijn opgenomen in Los Angeles. Tijdens de tour rond dit album speelde de band voor het eerst in de VS. Na wisselingen in de band schreven Arno en Markus het materiaal voor het 4e album, ‘The Beacons of Somewhere Sometime’, dat in 2015 verscheen. Volgens Markus het ‘meest emotionele en intense album’ van Subsignal, dat gaat over onderwerpen als verlies, afscheid of onverwachte gebeurtenissen die niet kunnen worden gecontroleerd. In 2016 was de band weer te horen op Loreley en in 2017 ging de band op tournee met de collega’s van Blind Ego. Daarna heeft Subsignal hun 5e album met de titel 'La Muerta' op genomen. Dit album, geproduceerd door Yogi Lang en Kalle Wallner, beiden bekend van de band RPWL, werd uitgebracht op het label Gentle Art of Music. Dit album is niet te vergelijken met zijn voorganger. 'La Muerta' transparanter, meer rock, misschien zelfs meer pop in elke betekenis van het woord, en dat is ook hoorbaar op productieniveau’ aldus gitarist Markus Steffen. Progwereld is ook zeer te spreken over het album: ‘La Muerta’ is een zeer toegankelijk album geworden dat met elke luisterbeurt beter wordt’. Op het album is de Russische zangeres Marjana Semkina te horen, die als bekend om haar band Iamthemorning, winnaar van de Progressive Music Award 2016 voor ‘Beste Album’. Het optreden van Subsignal in onderdeel van een wereldtour die in het teken van 'La Muerta' staat, maar er zal uiteraard ook ouder werk worden gespeeld.

De 6 leden tellende Nederlandse band Hangover Paradise maakt deze avond helemaal compleet. Hun symfonische rock is geïnspireerd door de muziek van Genesis, Marillion, Rush en Pink Floyd. Hun zeer goed ontvangen debuut album ‘Mirrors’ (2013) bevat mooie songs met een boodschap die (zoals de band het omschrijft) ‘je wakker schudden en meenemen naar de ziel van ons bestaan’. In 2017 verscheen het 2 album ’Out of sights’, een waardige opvolger van het veel geprezen debuut, met sfeervolle, melodische songs die volgens Progwereld ‘leunen op de klassieke prog uit de jaren zeventig maar ook dikwijls een neoprog-randje hebben’.

Net als Subsignal staat ook Hangover Paradis al jaren garant voor een solide live-presentatie. Een prachtige kans dus om beide band te ontdekken in Parktheater!

Kaartverkoop:
Bij online aankoop 17,50
Aan de kassa € 20,00
Inclusief 1 consumptie
Deze activiteit is onderdeel van een evenement. Klik hier voor meer informatie.