Serious Music Alphen

Soul Secret (It) en Cirrha niva (Nl)

9 maart 2019:
Deze avond presenteert Serious Music Alphen twee melodieuze metal rockbands:
Soul Secret en het Nederlandse Cirrha Niva.

De Italiaanse progmetal band Soul Secret (Project) is in 2004 opgericht door gitarist Antonio Vittozzi en bassist Lucio Grilli. In 2008 verscheen hun 1e complete album ‘Flowing Portraits’ bij ProgRock Records. In 2010 verliet Lucio de band. Met zanger Fabio Manda en bassist Claudio Casaburi werd het (2e) album ‘Closer To Daylight’ uitgebracht bij Galileo Records. In 2013 werd weer van zanger gewisseld: Lino Di Pietrantonio kwam aan boord en is te horen op het 3e album met de (wat verwarrende titel) "4", dat april 2015 verscheen op GoldenCore Records. De bezetting en daarmee ook de muziek van Soul Secret zijn voortdurend in beweging geweest. In het begin werd de band beïnvloed door Dream Theater. Deze invloeden zijn nog steeds hoorbaar, maar heeft de band stilaan verschillende muziekstijlen geadopteerd. Dat geldt ook voor het 4e album ‘BABEL’, dat juli 2017 verscheen bij Pride & Joy Music (en live werd gespeeld tijdens het Night Of The Prog festival dat jaar) en dat sterk is beïnvloed door elektronische muziek, met bijzondere klankkleuren en dance-invloeden. Dit concept-album, dat gaat over twee astronauten die God zoeken in de ruimte, wordt door Progwereld omschreven als een ‘sfeervolle space(metal)-opera’. Met de nieuwe gitarist Piero Sanacore, die in2018 de medeoprichter Antonio opvolgde, zal de band de bezoekers meenemen op een bijzondere ruimtereis met sfeervolle progmetal.

Het voorprogramma wordt verzorgd door de Nederlandse band Cirrha Niva. Deze band werd 1993 opgericht en heeft 4 albums uitgebracht op haar eigen label. ‘Out of The Freak Show’ (2016) is het laatste wapenfeit van de band. Progwereld beschrijft het album als ‘een circusvoorstelling van de progressieve muziek’ en de muziek als ‘bizarre, excentrieke en origineel vervreemdende soort progmetal’. De band weet dit ook live zeer overtuigend te brengen (met de nodige audiovisuele elementen).

Met Soul Secret en Cirrha Niva mag je een gevarieerd avondje bijzondere en stevige metalprog verwachten dat het Parktheater goed in beweging zal brengen!

Kaartverkoop:
Bij online aankoop 17,50
Aan de kassa € 20,00
Inclusief 1 consumptie
Deze activiteit is onderdeel van een evenement. Klik hier voor meer informatie.