Pythia Winia

Pythia Winia | Zorgeloos (voorstelling over mantelzorg)

In Zorgeloos komt theatermaker Pythia Winia als Tiny Sorgdrager een lezing geven over ‘wie zorgt er voor de mantelzorger’. Als ervaringsdeskundige en, sinds kort, ambassadeur van het steunpunt mantelzorg in haar regio zuid oost, weet zij als geen ander waarover ze spreekt.

Vol goede moed start ze met haar lezing…maar, wordt gaandeweg letterlijk en figuurlijk gestoord. Het pleidooi dat Tiny houdt, wordt haar eigen valkuil.
Hoe radeloos kan een mantelzorger zijn?
Tiny maakt het duidelijk.
Hoe verleg je telkens de grenzen als mantelzorger?
Tiny maakt het duidelijk.
Hoe ga je om met gebrek aan solidariteit in de zorgvraag?
Tiny maakt het duidelijk.
Hoe houd je te veel ballen in de lucht?
Tiny maakt het duidelijk.

De voorstelling roept reacties op bij het publiek. Al improviserend ‘neemt’ Pythia deze mee als Tiny Sorgdrager. Hiermee doorbreekt ze de zogenaamde vierde wand.

Dag van de Mantelzorg
Deze voorstelling vindt plaats in het kader van de Dag van de Mantelzorg. Tom in de Buurt organiseert jaarlijks deze dag. Dit jaar slaan Tom in de Buurt en Parkvilla de handen ineen om een bijzondere avond te organiseren voor Mantelzorgers in Alphen aan den Rijn.
Met Zorgeloos krijgt u een theatervoorstelling over een prangend thema uit het dagelijks leven; mantelzorg. Met humor en schurende pijn komt een herkenbaar en soms confronterend beeld van een mantelzorger aan het voetlicht.

Programma
19.30 uur Ontvangst met koffie en thee
20.00 uur Voorstelling
20.50 uur Nagesprek
21.20 uur Nazit in de Foyer met hapjes
22.30 uur Einde

Aanmelden
De voorstelling is gratis te bezoeken voor mantelzorgers in Alphen aan den Rijn. Tom in de Buurt verzorgt de uitnodigingen en aanmeldingen.
Wilt u als Mantelzorger graag naar de voorstelling, maar bent u niet bekend bij Tom in de Buurt? Neem dan contact op via mantelzorg@tomindebuurt.nl