Serious Music Alphen

The RUSHians

Deze avond presenteert Serious Music Alphen een eerbetoon aan de legendarische Canadese band RUSH. De band werd opgericht in 1968 en speelde eerst covers en hardrock, maar al snel gaat RUSH meer richting progressieve hardrock en scoort het wereldwijde hits als Xanadu, 2112, The Spirit Of Radio,Tom Sawyer en Subdivisions. In januari 2018, na bijna 50 jaar, tientallen topalbums en meer dan twee jaar na het laatste optreden van de band, werd bekend gemaakt dat ze geen plannen meer hadden om te toeren of nieuw materiaal op te nemen.

Uit liefde geboren
Om de muziek van Rush live te beleven zijn we dus aangewezen op tribute bands en gelukkig hebben we in Nederland een van de allerbeste in dit genre: The RUSHians. Deze band , die sinds 2016 bestaat, bestaat uit 5 ervaren musici met allen een grote voorliefde voor de muziek van RUSH. In principe kan de band het hele repertoire van RUSH spelen, zodat de setlist optimaal afgestemd kan worden op een thema of evenement. De filosofie van de band is door het live geluid van RUSH zo dicht mogelijk te benaderen zodat het publiek het optreden ook echt als RUSH live gaat ervaren. Om aan de hoge geluidskwaliteit te voldoen, werken ze daarom ook met een vaste geluidstechnicus.

Muzikale reis
In 2017 hebben zij op verzoek van de Nederlandse hardcore Rush-fans een optreden op hun fandag in EKKO Utrecht verzorgd, hetgeen een groot succes was. Deze avond kunnen Rush-fans in het sfeervolle Parkvilla Theater genieten van een avondvullende reis door het rijke muzikale oevre van RUSH.

Kaartverkoop
Online € 15,00
Kassa € 17,50
inclusief consumptie
Deze activiteit is onderdeel van een evenement. Klik hier voor meer informatie.