Jochem Nooyen

Jochem Nooyen | Mindillusieshow Privacy

Sinterklaas weet wat je verlangens zijn, facebook weet wanneer je je relatie gaat verbreken en sommige supermarkten weten wanneer je in verwachting bent vóórdat jij dat weet. "Als je graag wilt dat iets geheim blijft dan kan je het maar beter helemaal niet doen”, zei voormalig Google-CEO Eric Schmidt in een interview over privacy.

We denken dat we privacy erg belangrijk vinden, maar we leveren met alle liefde wat privacy in voor een gratis dienst. “Ach, ik heb toch niets te verbergen”, denken we dan. Maar is dat zo?

In de illusieshow 'Privacy' zoekt mind-illusionist en acteur Jochem Nooyen uit wat privacy voor een mens betekent. En wat het inhoudt, als we onze privacy opgeven. In interactieve gedachtenlees-experimenten achterhaalt Jochem of jij echt niets te verbergen hebt en hoe privé je gedachten eigenlijk zijn. Je komt allerlei gevoelige informatie over de illusionist te weten, en hij zoekt het snijvlak op tussen werkelijke privacy en de illusie ervan.

Over Jochem Nooyen
Zijn eerste woord was bibliotheek, en eigenlijk wilde hij uitvinder worden. Maar het was de goochelkunst die zijn hart veroverde. Want verwondering verfrist de blik, vindt Jochem. “Als theatermaker combineer ik acteren en illusionisme. Ik ben op zoek naar een vorm die spektakel en inhoud samenbrengt.”
Als illusionist was Jochem te zien in ‘De nieuwe Uri Geller show’ en Zapp’s ‘De Magische Winkel’. Hij acteerde in korte films zoals ‘All inclusive’ en ‘The Pinto Edition’. Maar als acteur is hij vooral bekend van Rundfunk met o.a. Pierre Bokma en Kees Hulst. Jochem vertolkt in deze absurdistische komedie serie de rol van de te lieve wiskunde docent Barteljaap.

Kaartverkoop
€ 17,50
inclusief consumptie